Silmusalaatti resepti - Chili con Silmu

Chili con Silmu

Ainekset

Chili con Silmu

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 porkkanaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 sipulia
  • 1 dl auringonkukkaöljyä
  • 2 tähtianista
  • 2 tl chilijauhetta
  • 2 tl paprikajauhetta (mielellään savustettua)
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 3 vihreää chiliä
  • 3 dl punaviiniä
  • 5 dl lihalientä
  • ½ l tomaattimehua, luomu
  • suolaa

Lisäksi

  • 1 punainen paprika
  • 2 kpl vihreää chiliä
  • 2 limeä
  • 1 pnt korianteria
  • 1 rasia Rouskuvaa Silmusalaattia
  • creme fraichea
  • 8 tortillaa

Valmistus

Kuori ja paloittele porkkana,valkosipuli ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot isohkon kattilan pohjalle ja lisää puolet öljystä kattilaan. Kuullota kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia. Lisää joukkoon anis, chilijauhe, paprikajauhe, kumina ja tomaattipyre. Kuullota vielä hetki. Kuutioi vihreä chili ja lisää kattilaan.

Paista jauheliha pannulla lopulla öljyllä tumman ruskeaksi. Huuhdo pannu vedellä välillä ja ota liemi talteen. Lisää paistettu jauheliha ja huuhteluliemi kattilaan. Lisää joukkoon viini, lihaliemi ja tomaattimehu. Voit korvata viinin ja liemen myös vedellä, tarkista lopuksi suolaisuus sekä hapokkuus. Jos käytät vettä, saat hapokkuutta lisäämällä limeä.

Hauduta kastiketta 1,5 tuntia kannen alla miedolla lämmöllä. Viimeistele lisäämällä suola, raastettu puolikkaan limen kuori ja kahden limen mehu.

Lisää Silmusalaatti joukkoon. Kuutioi joukkoon punainen paprika ja hienonna vielä pinnalle korianteria ja vihreää chiliä. Tarjoa tortillojen ja creme fraichen kera.

FacebooktwitterFacebooktwitter