Silmusalaatti resepti - ”Creme Ninon a la Silmu”  kylmä tai kuuma hernesosekeitto

”Creme Ninon a la Silmu” kylmä tai kuuma hernesosekeitto

Ainekset

Hernesosekeitto

  • 1 kpl salottisipuli
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 rkl auringonkukkaöljyä
  • 0,5 l kanalientä
  • 1/2 kpl sitruunanmehu
  • 1 rasia Rapea silmusalaatti
  • 1 rasia Valloittavan vihreä Alfalfa Silmusalaatti
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl kuivaa kuohuviiniä
  • suolaa ja cayennepippuria maun mukaan

Valmistus

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota öljyssä hiljaisella tulella 10 minuutin ajan. Lisää joukkoon kanaliemi ja kiehauta. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauva sekoittimella lisäten Silmut joukkoon. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja cayennella. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja kuohuviini. Tarjoa heti. Voit tarjoilla keiton myös kylmänä ja ilman kuohuviiniäkin arkena. Kyytipojaksi sopii esimerkiksi uppomuna tai graavilohi.

FacebooktwitterFacebooktwitter