Silmusalaatti resepti - Kurpitsa-Inkiväärikeitto Silmuilla

Kurpitsa-Inkiväärikeitto Silmuilla

Ainekset

2-4 annosta

  • 1 kpl myskikurpitsa (butternut squash) tai 1/4 talvikurpitsaa
  • 1 kpl kesäkurpitsa
  • 2-4 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 kasvisliemikuutio

Keiton päälle

  • Rouskuvaa Silmusalaattia
  • Kurpitsansiemeniä - joko kuivattuja tai voit paahtaa käyttämäsi kurpitsan siemeniä pannulla

Valmistus

Kuori ja pilko kurpitsat. Poista myski-/talvikurpitsasta siemenet. Laita myskikurpitsa kattilaan ja kaada vettä niin, että kurpitsalohkot peittyvät reilusti. Lisää kasvisliemikuutio. Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää mukaan kesäkurpitsa ja keitä 10 min. Valuta kurpitsat, mutta ota keitinvesi talteen. Raasta tämän jälkeen tuoretta inkivääriä kurpitsojen joukkoon ja soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää lopuksi keitinvettä niin paljon, että saat koostumuksesta mieluisaa. 

Tarjoile kulhoissa ja nosta pinnalle kourallinen Rouskuvaa Silmusalaattia tuomaan proteiinia ja pureskeltavaa. Lisää kurpitsansiemeniä ja nauti keitto kuumana!

FacebooktwitterFacebooktwitter