Silmusalaatti resepti - ”Tuliset” vietnamilaiset riisipaperirullat

”Tuliset” vietnamilaiset riisipaperirullat

Ainekset

Rullat

  • 16kpl riisipapereita
  • 1dl riisinuudelia keitettynä
  • 1kpl romainesalaatti
  • 1pnt korianteria
  • 1rasia Tulista Silmusalaattia
  • 250g kotimaista kylmäsavu kirjolohta/graavikirjolohta
  • muutama retiisi
  • 1kpl avocado
  • 1kpl punainen chili

Dippikastike

  • 1dl vettä
  • 3rkl palmusokeri
  • 1rkl kalakastiketta
  • 2rkl riisiviinietikkaa
  • 1kpl limen mehu
  • 1kpl raastettu valkosipulinkynsi
  • Mustia ja tai valkoisia sesaminsiemeniä paahdettuna

Valmistus

Esivalmistele kaikki ainekset esille ja tee dippikastike valmiiksi. Liota riisipaperit kädenlämpöisessä vedessä pehmeiksi. Kaada riisinuudelien päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä. Kun nuudelit ovat pehmeitä, siivilöi ylimääräinen vesi pois. Pilko nuudelit vähän pienemmiksi, jotta niitä on helpompi käsitellä.

Ota yksi pehmeä riisipaperi kerrallaan valmistusalustalle ja purista varovasti ylimääräinen vesi pois. Ne hajoavat helposti. Pistä keskelle paperia pala salaattia, yrtinlehtiä, , silmusalaattia, viipaloitua retiisiä,, chiliä, avokadoa ja riisinuudelia. Lisää vielä pala lohta.

Käännä riisipaperin alareuna täytteiden päälle. Käännä riisipaperin reunat kohti keskustaa ja rullaa. Rullasta kannattaa tehdä melko tiukka, sillä tiukka rulla pysyy paremmin kasassa dippaillessa.

Valmista dippikastike. Keitä vesi ja sokeri. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon muut aineet. Paahda seesaminsiemenet ja lisää ne dipin joukkoon.

FacebooktwitterFacebooktwitter