Silmusalaatti resepti - Aasialainen hunajapomelosalaatti katkaravuilla

Aasialainen hunajapomelosalaatti katkaravuilla

Ainekset

salaatti

  • 1 hunajapomelo
  • 1 salottisipuli
  • 1 sitruunaruoho
  • 3 rkl kookoshiutaleita
  • 3 rkl maapähkinöitä
  • 1 rs Tulinen Silmusalaattia
  • ½ ruukkua tuoretta minttua
  • 150 g katkarapuja sulatettuna

salaattikastike

  • 3 rkl limen mehua
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 tl chilihiutaleita

Valmistus

Tämä raikas aasialaisvaikutteinen ja runsas salaatti sopii sellaisenaan keveäksi lounaaksi tai osaksi vaikkapa brunssipöytää. Muikea resepti on Satokausikalenterilaisten käsialaa. Reseptissä käytettävän hunajapomelon hedelmäliha on makeaa ja suhteellisen kuivaa, jonka vuoksi se sopii mainiosti salaatteihin.

 

  1. Kuori hunajapomelo veitsen avulla ja halkaise se. Erottele hedelmäliha pois lohkoista sormin ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuori salottisipuli, halkaise ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Poista sitruunaruohon uloimmat lehdet ja leikkaa sisäosat mahdollisimman hienoksi.
  2. Paahda kookoshiutaleita kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä pois pannulta. Paahda myös maapähkinät. Anna maapähkinöiden jäähtyä, kuori ja rouhi ne karkeaksi rouheeksi veitsellä.
  3. Sekoita hunajapomelo, salottisipuli, sitruunaruoho, kookoshiutaleet, maapähkinät ja Tulinen Silmusalaatti keskenään. Hienonna minttu ja lisää salaatin joukkoon yhdessä sulatettujen katkarapujen kanssa.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. 

 

Satokausikalenterin artikkeli Silmusalaattiherkuista löytyy https://satokausi.fi/silmusalaatti-reseptit/

FacebooktwitterFacebooktwitter