Silmusalaatti resepti - Alfalfa-perunasalaatti

Alfalfa-perunasalaatti

Ainekset

Perunasalaatti

  • n. 1 kg keitettyjä varhaisperunoita
  • 2 nippusipulia varsineen
  • n. ½ rs Alfalfa Silmusalaattia
  • loput tillikastikkeesta
  • suolaa ja mustapippuria

Tillikastike

  • ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistus

Tämän hävikkiruoka-reseptin meille on ideoinut Satokausikalenteri.

Reseptissä voit hyödyntää edellisenä päivänä keitettyjä varhaisperunoita – näin vältät hävikkiä ja nopeutat ruoanlaittoa!

Keitä varhaisperunat kypsiksi, anna jäähtyä. Pilko perunat suupaloiksi. Hienonna nippusipulit varsineen. 

Valmista kastike. Hienonna tilli ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita tilli, valkosipuli, sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä Dijon-sinappi keskenään. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kaada öljy joukkoon koko ajan sekoittaen. 

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile Alfalfa-perunasalaatti esimerkiksi kesäisten grilliruokien lisukkeena. 

Vinkki! Tee salaatista ruokaisampi lisäämällä joukkoon murusteltua fetaa tai savulohta ja nappaa salaatti mukaan piknikille tai rantsuun!

FacebooktwitterFacebooktwitter