Ladataan...
Silmusalaatti resepti - Chili con Silmu

Chili con Silmu

Ainekset

Chili con Silmu

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 dl auringonkukkaöljyä
  • 2 kpl sipuli
  • 4 kpl valkosipulinkynsi
  • 2 kpl porkkana
  • 3 kpl vihreä chili
  • 2 tl chilijauhetta
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 tl paprikajauhetta(käytä savustettua jos löydät)
  • 2 kpl tähtianis
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 tl suola
  • 5 dl ihalientä
  • 1/2 l tomaattimehua, luomu

Viimeistelyyn

  • 1 kpl punainen paprika
  • 2 kpl vihreä chili
  • 2 rkl creme fraiche
  • 2 kpl lime
  • 1 pnt korianteria
  • 1 rasia Rouskuvan RAPEA silmusalaatti
  • 8 kpl tortilla leipiä

Valmistus

Kuori ja paloittele porkkana,valkosipuli ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot isohkon kattilan pohjalle ja lisää puolet öljystä kattilaan. Kuullota kasvikset öljyssä miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia. Lisää joukkoon anis,chilijauhe, paprikajauhe, kumina ja tomaattipyre. Kuullota vielä hetki. Kuutioi vihreä chili ja lisää kattilaan. Paista jauheliha pannulla lopulla öljyllä tumman ruskeaksi, täyttäen pannusta maksimissaan 2/3. Huuhdo pannu vedellä välillä ja raaputa kaikki karstat talteen. Lisää paistettu jauheliha ja huuhteluliemet kattilaan. Lisää joukkoon viini, lihaliemi ja tomaattimehu. Voit korvata viinin ja liemen myös vedellä, tarkista lopuksi suolaisuus ja hapokkuus jos käytät vettä, lisäämällä limeä. Hauduta kastiketta 1,5 tuntia kannen alla miedolla lämmöllä. Viimeistele lisäämällä suola, raastettu puolikkaan limenkuori ja kahden limen mehu. Lisää silmut joukkoon. Kuutioi joukkoon punainen paprika ja hienonna vielä pinnalle korianteria ja vihreää chiliä. Tarjoa tortillojen ja creme fraichen kera.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus