Silmusalaatti resepti - Cocktailpalat

Cocktailpalat

Ainekset

Rouskuva hummus

  • 1 tlk kikherneitä
  • ½ rs Rouskuvaa Silmusalaattia
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1-2 rkl tahinia
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 2 rkl kikherneiden nestettä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Lohilevite

  • 150 g kylmäsavukirjolohifileetä
  • ½ kpl punasipulia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 180 g tuorejuustoa (maustamaton tai ruohosipuli)
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 0,5 tl suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • Alfalfa Silmusalaattia
  • Rouskuvaa Silmusalaattia
  • Saaristolaisleipää
  • Leipää tai suolakeksejä

Valmistus

Tässä Silmusalaatin vinkki juhlien herkkupöytään! Saaristolaisleipä lohilevitteellä on klassikko, joka maistuu Silmusalaatin kanssa. Levite syntyy helposti pilkkomalla ja sekoittamalla ainekset keskenään. Kikherneistä ja maukkaasta Rouskuvasta Silmusalaatista syntyy herkullinen hummis. Sen voi tarjoilla esimerkiksi paahdetun leivän tai suolakeksin päältä. Proteiinipitoinen hummus sopii myös aamu- ja iltapalalle! Koristele cocktailpalat kauniilla Alfalfa Silmusalaatilla. 

Valmistusohje: 

Aloita tekemällä lohilevite ja hummus. 

Hienonna lohi, leikkaa punasipuli, pilko tilli ja sekoita kulhossa tuorejuuston kanssa. Lisää sitruunan mehu, suola, ja pippuri, ja sekoita. Laita tekeytymään jääkaappiin hummuksen teon ajaksi. 

Valuta kikherneet ja ota neste talteen. Lisää puoli rasiallista Rouskuvaa Silmusalaattia tuomaan lisää makua hummukseen. Lisää sitruunan mehu, valkosipulinkynsi, oliiviöljy, tahini ja (juustokumina). Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Lisää kikherneiden nestettä tai oliiviöljyä jos seos tuntuu liian paksulta. 

Tarjoile lohilevite saaristolaisleivän kanssa. Hummuksen kaveriksi sopii esimerkiksi paahdettu leipä, patonki tai suolakeksi. 

FacebooktwitterFacebooktwitter