Syksyllä raikas ja vivahteikas fenkoli on sesongissa ja siitä kannattaakin pyöräyttää lisukesalaatti yhdessä kurkun ja Rouskuvan Silmusalaatin kanssa. Maukas salaatti sopii parhaiten kala- ja kasvisruokien kaveriksi.
Valmistus:
1. Halkaise ja viipaloi fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Fenkolista kannattaa käyttää myös varret!
2. Halkaise kurkku pituussuunnassa, ja kaavi siemenet pois ruokalusikkaa käyttäen. Viipaloi kurkku.
3. Laita öljy, sitruunamehu, suola ja mustapippuri kulhoon, ja sekoita.
4. Lisää kulhoon Rouskuva Silmusalaatti, hienonnettu tilli, sekä kurkku- ja fenkoliviipaleet, ja nostele sekaisin.
Voit valmistaa salaatin ensimmäisenä ja laittaa jääkaappiin tekeytymään pääruoan valmistuksen ajaksi.