Silmusalaatti resepti - Flank steak tacot

Flank steak tacot

Ainekset

Neljälle

  • 12-16 kpl pehmeitä tacolettuja
  • Tulista Silmusalaattia
  • 600 g Flank steakia
  • 0,5 dl Poppamies Lousiana Cajun Rub-mausteseosta

BBQ - Rouskuva cole slaw

  • 1 dl Poppamies BBQ -majoneesia
  • 400 g ohueksi siivutettua valko- tai punakaalia
  • yhden limen mehu
  • 2 kourallista Rouskuvaa Silmusalaattia
  • 1 tl suolaa

Avokadocreme

  • 1 kypsä avokado
  • 1 dl créme fraichea
  • 1 tl suolaa
  • yhden limen mehu
  • 1 rkl Poppamies Aged Jalapeno-chilikastiketta

Valmistus

Kesän makurikkaimmat tacot ovat tässä! Tacot täytetään flank steakilla, Rouskuvalla cole slawlla, avokadocremellä ja Tulisella Silmusalaatilla. Flank steak grillataan ja siivutetaan. Reseptissä käytetyt tacot ovat pehmeitä aito-meksikolaisia maissitacolettuja. Ruokakaupoista löytyy jo hyvin pehmeitä tacolettuja, tarvittaessa voit käyttää tortillalettuja. 

Tacojen kasaaminen on helppoa, kun valmistat ensin täytteet. Voit toki käyttää cole slawta ja avokadocremeä myös muissa ruoissa. 

 

Flank steakin valmistus: 

  1. Lämmitä grilli suoralle lämmölle 250 asteeseen.
  2. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillausta. Hiero Poppamies Lousiana Cajun Rub -mausteseos lihan pintaan.
  3. Aseta liha grillille. Grillaa viitisen minuuttia, käännä ja grillaa taas 3-5 minuuttia, riippuen lihan paksuudesta. Anna lihan vetäytyä kymmenisen minuuttia. Siivuta sopivan pieniksi siivuiksi tacon täytteeseen.

 

BBQ Rouskuvan cole slawn valmistus: 

  1. Sekoita suola, limemehu ja kaaliraaste sekaisin puristelemalla kaalia käsin muutaman minuutin ajan.
  2. Lisää Rouskuva Silmusalaatti ja Poppamies Majonen, sekoita hyvin.
  3. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

 

Avokadocremen valmistus:

Laita kaikki ainekset kulhoon ja aja tahnaksi sauvasekottimella.

 

Flank steak tacojen kokoaminen:

  1. Grillaa tacokuoret kuumalla grillillä suoralla lämmöllä noin minuutti per puoli.
  2. Sivele tacoille avokadocremeä pohjalle
  3. Nostele päälle muutama pala siivutettua flank steakia ja rouskuva-cole slawta. Ripottele päälle vielä reilusti Tulista Silmusalaattia.
  4. Nauti tacot hyvässä seurassa ja kylmän juoman, kuten oluen, kera. 
  5.  

Reseptissä on käytetty Poppamiehen herkullisia kastikkeita ja mausteita. Flank steak on maustettu Poppamies Lousiana Cajun Rub-mausteella. Rouskuvassa cole slawssa käytetään BBQ-majoneesia. Täyteläisen pehmeä avokadocreme saa makua Poppamiehen Aged Jalapeno -kastikkeesta. Silmusalaatit ja makua täynnä olevat kastikkeet luovat upeita makupareja – kokeile rohkeasti! 

FacebooktwitterFacebooktwitter