Valmistus
Gazpacho tarjoillaan kylmänä ja se sopii joko itsessään kevyemmäksi ateriaksi, välipalaksi tai alkuruoaksi. Keitto on osa perinteistä espanjalaista keittiötä, mutta sen voi toteuttaa mausteita lukuunottamatta Suomessa viljellyistä raaka-aineista!
1. Kalttaa tomaatit: kuumenna pieni kattilallinen vettä kiehuvaksi. Tee pienet ristikkäisviillot tomaatteihin terävällä veitsellä. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen, ja nosta pois reikäkauhalla. Nyt tomaatit on helppo kuoria!
2. Esikäsittele ja paloittele pieniksi kaikki kasvikset.
3. Kanttaa kuori pois leipäviipaleista, ja paloittele leipä pieneksi.
4. Laita (tarvittaessa useammassa osassa) kaikki ainekset blenderiin, ja soseuta. Gazpachon voi joko ajaa aivan sileäksi, tai halutessaan jättää hieman karkeammaksi rakenteeltaan. Jos soseutat keiton useammassa osassa, sekoita lopuksi huolellisesti.
5. Tarjoile hyvin jäähdytettynä koristellen Alfalfa Silmusalaatilla ja sitruunalla.

