Silmusalaatti resepti - Grillattuja jättirapuja ja Bloody Mary -cocktailsalaatti

Grillattuja jättirapuja ja Bloody Mary -cocktailsalaatti

Ainekset

  • 16 kpl kokonaisia jättikatkarapuja
  • 4 rkl majoneesia
  • ½ ras Tulista Silmusalaattia
  • ripaus suolaa

Bloody Mary - cocktailsalaatti

  • ½ rasiallista Rouskuvaa Silmusalaattia
  • pari varsisellerin vartta ohuina siivuina
  • 4 kpl luumutomaattia kuutioituna
  • 1 kpl sitruunamehu
  • 3 rkl oliiviöljy
  • 1 kpl punainen chili ohuina siivuina
  • ½ dl vodkaa
  • muutama tippa tabascoa
  • muutama tippa worchester -kastiketta
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus

Tämä herkullinen annos sopii niin rapujuhliin tai muuten vaan herkutteluun hieman juhlatunnelmissa  – hyvällä ruoalla saa arjestakin juhlaa. 

Valmista ensimmäiseksi Bloody Mary – cocktailsalaatti ja laita se jääkaappiin tekeytymään. 

 

Bloody Mary -cocktailsalaatin valmistus: 

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa tunnin ajan. Voit tehdä todellisen cocktailin käyttämällä hieman vodkaa maustamaan annoksen, mutta voit halutessasi jättää sen pois. 

 

Jättirapujen valmistus: 

Kuumenna grilli täydelle teholle. Grillaa jättirapuja pari minuuttia per puoli.

 

Kokoa annokset isoihin cocktail-laseihin:

  1. Lusikoi pohjalle majoneesi, johon on sekoitettu suola. 
  2. Lisää päälle cocktailsalaattia ja runsaasti Tulista Silmusalaattia sekä asettele lopuksi grillatut jättiravut. 
  3. Syödessä voit halutessasi puristaa rapujen päästä lisää ”kastiketta” lasiin.

Jättikatkaravut syödään käsin cocktailiin dippaillen, loppuannosta varten varaa ruokailijoille lusikat. 

FacebooktwitterFacebooktwitter