Silmusalaatti resepti - Grillipizza

Grillipizza

Ainekset

pizzapohja neljälle

  • 4 dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • n. 8 dl 00-jauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä

Tomaattikastike

  • 800 g tomaattimurskaa
  • 4 rkl Poppamies Garlic Rub-mausteseosta
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Pizzatäytteet

  • 2 pkt mozzarellaa
  • luumukirsikkatomaatteja
  • parmankinkkua
  • Poppamies Roasted Garlic -Majoneesia
  • ½ rasiallista Parsakaali Silmusalaattia

Valmistus

Grillissä voi valmistaa myös pizzaa! Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä pizzakiveä. Tässä maukas esimerkkimme mozzarellasta, tomaateista, parmankinkusta, valkosipuli-majoneesista ja Parsakaali Silmusalaatista. Kuten aina, pizzan täytteitä voit varioida loputtomasti.

Valmista pizzapohja n. vuorokautta ennen grillaamista saadaksesi siihen hyvän sitkon. 

 

Pizzapohjan valmistus: 

  1. Liuota hiiva veteen, lisää sokeri ja osa vehnäjauhoista. Anna seoksen tekeytyä kymmenisen minuuttia, kunnes hiiva alkaa käymään ja pintaan muodostuu kuplia. 
  2. Lisää nyt suola ja jauhoja. Sekoita tasaiseksi. 
  3. Lisää vielä öljy ja vaivaa taikinaa kunnolla kymmenisen minuuttia.
  4. Peitä kulho kelmulla ja nostata taikinaa jääkaapissa vuorokausi.
  5. Ota huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistoa. 
  6. Muodosta neljä pizzapohjaa joko käsin painelemalla tai kaulimalla.

 

Valmista tomaattikastike: 

  1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja soseeksi.
  2. Anna seistä 30 minuuttia ennen käyttöä.

 

Pizzojen valmistus:

  1. Lämmitä grilli kuumaksi, noin 300 asteeseen. 
  2. Aseta pizzakivi ritilälle lämpenemään. 
  3. Painele tai kauli taikinasta neljä ohuehkoa, pyöreää pizzapohjaa. Käytä runsaasti jauhoja pohjan alla, jotta saat sen helposti liukumaan siirrettäessä. 
  4. Päällystä pohja tomaattikastikkeella, mozzarellalla ja halkaistuilla luumukirsikkatomaatilla.
  5. Siirrä pizza esimerkiksi pizzalapiolla kuumalle pizzakivelle. Pizza on valmis noin viidessä minuutissa.
  6. Nosta pizza lautaselle. Lisää pizzalle muutama siivu parmankinkkua, vedä päälle raidat Poppamies Roasted Garlic Majoneesilla ja nostele lopulta päälle vielä kauniit keot Parsakaali Silmusalaattia.

 

Reseptissä on käytetty Poppamiehen maukkaita tuotteita, Garlic rub-maustetta ja Roasted Garlic -majoneesia. Poppamiehen tuotteista löytyy myös monta vegaanista versiota, joista ei makua puutu! 

 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter