Ladataan...
Silmusalaatti resepti - Jouluinen juhlapöydän salaatti

Jouluinen juhlapöydän salaatti

Ainekset

Salaatti

  • n. 250g salaattisekoitusta
  • 1 rasia Alfalfa Silmusalaattia
  • 2-3 kypsää päärynää
  • 150g kuivattuja karpaloita
  • 100-150g Aura-juustoa

Karamelisoidut pähkinät

  • 150g pekaanipähkinöitä
  • 3/4 dl fariinisokeria
  • 3/4 dl vettä
  • ripaus sormisuolaa

Hunajainen salaattikastike

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistus

Talven klassisen makuyhdistelmän sisältävän reseptin on suunnitellut Johanna Oikarinen.

Tee ensin salaattikastike ja karamelisoidut pähkinät.

Yhdistä kaikki salaattikastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja sekoita vispilällä. Valmis salaattikastike säilyy jääkaapissa tiivissä purkissa. Tähän reseptiin et tarvitse koko määrää, joten voit käyttää osan myöhemmin.

Mittaa fariinisokeri, vesi ja ripaus sormisuolaa paistinpannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetki. Lisää pekaanipähkinät ja sekoita niin, että sokeria tarttuu tasaisesti pähkinöiden pinnalle.

Anna seoksen kiehua keskilämmöllä muutama minuutti. Sekoittele pähkinöitä jatkuvasti, etteivät ne pääse vahingossa palamaan.

Siirrä valmiit pähkinät leivinpaperin päälle jäähtymään.

Huuhtele salaatti. Kuori ja pilko päärynät. Sekoita kulhossa kaikki ainekset ja valuta lopuksi salaatin päälle sopiva määrä hunajaista salaattikastiketta.

Nosta juhlapöytään ja nauti hyvässä seurassa!

FacebooktwitterFacebooktwitter