Silmusalaatti resepti - Joulukuusisalaatti puolukkaisella vinaigrettella

Joulukuusisalaatti puolukkaisella vinaigrettella

Ainekset

Salaattiin

  • 1 rasia Alfalfa Silmusalaattia
  • puoli pakettia luomu kirsikka- tai luumutomaatteja
  • puolikas kurkku
  • Rouskuvaa Silmusalaattia tai herneitä
  • punainen paprika

Puolukkavinaigrette

  • 2 rkl 100 % puolukkatäysmehua (myös karpalo käy)
  • 3 rkl maukasta luomu ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 1/2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl juoksevaa luomuhunajaa
  • 1 ml käsittelemätöntä merisuolaa
  • pari rouhaisua mustapippuria myllystä

Valmistus

Salaatti on maidoton ja gluteeniton. Reseptin on laatinut Mirka Tuovinen.

1. Huuhtele ja kuivaa kasvikset. Viipaloi kurkku tai leikkaa siitä tähden mallisia viipaleita. Halkaise tomaatit. Halkaise paprika, poista keskusta ja leikkaa pitkulaisiksi viipaleiksi.
2. Asettele kasvikset joulukuusen muotoon tarjoiluastialle. Aloita Silmusalaatista ja herneistä. Tee niistä kolmion mallinen pohja salaatille. Asettele sen jälkeen paprikasuikaleet poikittain kuusen päälle. Koristele kuusi tomaatein ja kurkkutähdin.
3. Sekoita vinaigrette pieneen astiaan. Voit käyttää puolukkaa tai karpaloa – molemmat sopivat. Maistele ja mausta oman maun mukaan. Kaipaatko esimerkiksi hieman lisää makeutta tai suolaa omaan makuusi? Tarjoile salaatti vinaigretten kanssa.

FacebooktwitterFacebooktwitter