Silmusalaatti resepti - Juuressosekeitto Rouskuvalla ja kurpitsaöljyllä

Juuressosekeitto Rouskuvalla ja kurpitsaöljyllä

Ainekset

Sosekeitto

  • 500 g valmista juures- tai porkkanasosetta
  • 3 dl vettä
  • 2-4 cm pala inkivääriä
  • ½ kasvisliemikuutio (halutessasi)
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • ½ rs Rouskuvaa Silmusalaattia
  • kurpitsansiemenöljyä

Lisäksi

  • tuoretta leipää
  • tuorejuustoa
  • Alfalfa- tai Parsakaali Silmusalaattia

Valmistus

Tässä vinkkimme äärettömän helppoon ja nopeaan arkiruokaan! Sosekeitot ovat mahtavia alusta asti itse tehtyinä, mutta välillä tarvitaan nopeita, mutta terveellisiä, ratkaisuja arjessa. Käytä siis kaupan valmiita kotimaisia juuressoseita, jotka löydät hedelmä-ja vihannesosastoilta. Voit tehdä keitosta makusi mukaan paksumpaa tai juoksevampaa säätelemällä lisätyn veden määrää. 

Reseptiin voit käyttää joko juures- porkkana- tai bataattisosetta makusi mukaan. 

Rouskuvaa Silmusalaattia voidaan käyttää krutonkien tapaan ripottelemalla sitä keiton pinnalle. Lisää makua tuomaan kurpitsansiemeniä ja maukasta kurpitsansiemenöljyä, joka sopii etenkin juuressosekeiton kanssa. 

Tarjoa lisänä tuoretta leipää tuorejuustolla ja raikkailla Silmusalaatti-versoilla.

Valmistus: 

  1. Kaada sose ja vesi kattilaan, koko ajan sekoittaen
  2. Lisää raastettu inkivääri ja sekoita
  3. Mausta joko kasvisliemikuutiolla tai suolalla ja pippurilla
  4. Keitä sekoittaen yhteensä 10 minuuttia
  5. Annostele keitto kulhoihin ja lisää päälle runsaasti Rouskuvaa Silmusalaattia, kurpitsansiemeniä ja tee raidat kurpitsansiemenöljystä
  6. Tarjoile tuoreen leivän kera, jonka päälle voit lisätä tuorejuustoa ja Silmusalaatti-versoja

 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter