Silmusalaatti resepti - Kalavoileipäkakku

Kalavoileipäkakku

Ainekset

  • 1 vuokaleipä
  • 1 sitruuna

Täyte

  • ½ rasiaa Parsakaali Silmusalaattia
  • ½ kurkku
  • Pieni pala purjoa
  • 100 g majoneesia
  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 g creme fraichea
  • 250 g lämminsavulohifileetä
  • 1 ruukku tilliä
  • 3 rkl sitruunamehua

Kuorrutus

  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 g crème fraichea
  • 2 rkl sitruunamehua

Koristelu

  • 4 isoa kaprista
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 sitruuna
  • ½ rasia Parsakaali tai Alfalfa Silmusalaattia
  • ½ kurkku
  • 60 g katkarapuja
  • 100 g kylmäsavulohifileetä

Valmistus

  1. Tee ensin voileipäkakun täyte: Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja purista niistä ylimääräinen neste pois. Leikkaa purjo aivan pieniksi paloiksi ja silppua tilli. Sekoita kulhossa majoneesi, tuorejuusto, creme fraiche ja sitruunamehu. Lisää joukkoon Parsakaali Silmusalaattia, silputtu tilli, kurkkukuutiot sekä purjosipuli ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä savulohi ja mausteet ja jatka sekoittamista tasaiseksi massaksi.
  2. Leikkaa vuokaleipä viipaleiksi vaakatasossa. Sekoita 0,5 litraan vettä sitruunan mehua. Kostuta viipaleet sitruuna-vesiseoksella. 
  3. Kokoa kakku kelmun päällä olevalle tasolle: Vuorottele leipää ja täytettä. Laita päällimmäiseksi leipäviipale. Kääri kelmu kakun ympäri, ja nosta kakku jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi. Kakun päälle voi asettaa kevyen painon.
  4. Kun kakku on tekeynyt pari tuntia, poista kelmu ja nosta kakku tarjoiluvadille. 
  5. Sekoita kuorrutuksen raaka-aineet tasaiseksi massaksi. 
  6. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun päälle ja reunoille.
  7. Koristele kakku kylmäsavulohiruusukkeilla, Silmusalaatilla, kapriksilla ja kauniisti leikatuilla vihanneksilla!
FacebooktwitterFacebooktwitter