Silmusalaatti resepti - Karitsan ulkofileetä  ja värikäs parsalisäke

Karitsan ulkofileetä ja värikäs parsalisäke

Ainekset

  • 200 g karitsan ulkofileetä

Parsalisäke

  • 200 - 300 g tankoparsaa
  • ½ rasiallista Rouskuvaa Silmusalaattia
  • 50 - 100 g kalamataoliiveja
  • 50 g puolikuivattuja tomaatteja
  • 100 g cantaloupemelonia
  • 1-2 avokadoa
  • ½ rasiallista Alfalfa tai Parsakaali Silmusalaattia
  • pari oksaa tuoretta minttua
  • suolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan
  • Voita tai öljyä paistamiseen

Valmistus

Pääsiäisen juhlapöytään kuuluu perinteisesti karitsa. Tässä juhlava ja herkullinen reseptimme. Karitsa tarjoillaan makuja pullollaan olevan parsalisäkkeen kanssa, joka sopii mainiosti tarjoiltuna myös muunlaisen, kuten kasvis-, pääruoan kanssa. 

 

Parsalisäkkeen valmistus: 

  1. Napsauta parsoista puumainen kanta pois. Leikkaa pätkiksi. Paloittele avokado ja meloni sekä puolikuivatut tomaatit tarvittaessa. 
  2. Paahda Rouskuvaa SIlmusalaattia ja cashew-pähkinöitä 200 ℃ uunissa  5 minuuttia ja nosta sivuun odottamaan. Voit paahtaa ne myös pannulla, koko ajan sekoittaen. 
  3. Ruskista parsapalat pannulla öljyssä nopeasti, kunnes parsat saavat hieman väriä.
  4. Lisää avokado- ja melonipalat pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla.  Lisää lopuksi joukkoon oliiveja ja puolikuivattuja tomaatteja. Sekoita hyvin, paista miedolla lämmöllä 1 – 2 minuuttia.
  5. Sekoita joukkoon paahdettu Rouskuva ja cashew-pähkinät. 

 

Karitsan valmistus:

  1. Ota karitsan ulkofileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.
  2.  Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi, ja lisää voi. Paista fileisiin kauniin ruskeat pinnat pannulla, noin ½  – 1  minuuttia per puoli. Liha saa jäädä keskeltä punertavaksi.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Paiston jälkeen anna fileiden vetäytyä foliossa muutaman minuutin ajan. 
  5. Leikkaa paistetut fileet viipaleiksi.

Annostele parsalisäke lautasille  kauniiksi keoiksi ja nostele päälle karitsan fileepalat. Viimeistele annokset Silmusalaatti-versoilla ja tuoreella mintulla. 

 

Nauti pääsiäisen juhlapöydässä hyvässä seurassa. 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter