Valmistus
Pääsiäisen juhlapöytään kuuluu perinteisesti karitsa. Tässä juhlava ja herkullinen reseptimme. Karitsa tarjoillaan makuja pullollaan olevan parsalisäkkeen kanssa, joka sopii mainiosti tarjoiltuna myös muunlaisen, kuten kasvis-, pääruoan kanssa.
Parsalisäkkeen valmistus:
- Napsauta parsoista puumainen kanta pois. Leikkaa pätkiksi. Paloittele avokado ja meloni sekä puolikuivatut tomaatit tarvittaessa.
- Paahda Rouskuvaa SIlmusalaattia ja cashew-pähkinöitä 200 ℃ uunissa 5 minuuttia ja nosta sivuun odottamaan. Voit paahtaa ne myös pannulla, koko ajan sekoittaen.
- Ruskista parsapalat pannulla öljyssä nopeasti, kunnes parsat saavat hieman väriä.
- Lisää avokado- ja melonipalat pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi joukkoon oliiveja ja puolikuivattuja tomaatteja. Sekoita hyvin, paista miedolla lämmöllä 1 – 2 minuuttia.
- Sekoita joukkoon paahdettu Rouskuva ja cashew-pähkinät.
Karitsan valmistus:
- Ota karitsan ulkofileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.
- Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi, ja lisää voi. Paista fileisiin kauniin ruskeat pinnat pannulla, noin ½ – 1 minuuttia per puoli. Liha saa jäädä keskeltä punertavaksi.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paiston jälkeen anna fileiden vetäytyä foliossa muutaman minuutin ajan.
- Leikkaa paistetut fileet viipaleiksi.
Annostele parsalisäke lautasille kauniiksi keoiksi ja nostele päälle karitsan fileepalat. Viimeistele annokset Silmusalaatti-versoilla ja tuoreella mintulla.
Nauti pääsiäisen juhlapöydässä hyvässä seurassa.

