Silmusalaatti resepti - Karitsapullat ja paahdetut uunijuurekset

Karitsapullat ja paahdetut uunijuurekset

Ainekset

paahdetut juurekset

  • 3 kpl palsternakkaa kuorittuna ja paloiteltuna
  • 1 kpl juuriselleri kuorittuna ja paloiteltuna
  • 6 kpl porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rasia Rouskuva Silmusalaattia
  • suolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan

karitsapullat

  • 400g karitsan jauhelihaa
  • 2 kpl valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
  • 2 tl Ras el Hanout -mausteseos
  • 1 tl merisuolaa
  • voita tai öljyä paistamiseen

Valmistus

Uunijuurekset sopivat syksyyn ja talveen kuin nenä päähän! Tässä reseptimme, jossa rouskuvien juuresten kera tarjoillaan karitsapullia.  Voit myös tarjota uunijuurekset sellaisenaan tai vaikkapa falafel -pyöryköiden kera, jolloin saat annoksesta vegaanisen.

Valmista ensin juurekset:
1. Levitä paloitellut juurekset uunivuokaan ja mausta oliiviöljyllä, rosmariinilla, hunajalla, suolalla ja pippurilla.
2. Paahda 175℃ asteisessa uunissa 35 minuutin ajan.
3. Nosta uunin lämpötila 225℃asteeseen ja sekoita juuresten joukkoon Rouskuva Silmusalaatti. Paahda uunissa vielä 5 minuutin ajan. 

Juuresten kypsyessä uunissa valmista karitsapullat:
1. Sekoita kulhossa jauheliha, valkosipuli, Ras el Hanout ja suola. Muotoile taikina pulliksi.
2. Paista pyörykät mediumiksi paistinpannulla keskilämmöllä n.6 minuuttia välillä käännellen.
3. Anna vetäytyä ennen tarjoilua muutaman minuutin ajan. 

Nauti karitsapullat ja paahdetut juurekset hyvässä seurassa herkutellen!

FacebooktwitterFacebooktwitter