Silmusalaatti resepti - Kasvissosekeitto

Kasvissosekeitto

Ainekset

  • 1 rasia Alfalfa Silmusalaatti
  • 1 rasia Rouskuva Silmusalaatti
  • 1 kg kasviksia (esimerkiksi palsternakka, porkkana, bataatti, juuriselleri, peruna) tai valmista kasvissosetta
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl valkospipulinkynsi
  • öljyä kuullottamiseen
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 2 tl yrttimausteita oman maun mukaan
  • ½ tl suolaa

Valmistus

  1. Kuori, pese ja paloittele kasvikset. 
  2. Kuullota kasviksia pannulla tai kattilassa.
  3. Lisää joukkoon vesi, kasvisfondi ja mausteet ja keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. 
  4. Tarvittaessa kaada hieman keitinvettä sivuun. 
  5. Lisää rasiallinen Alfalfa Silmusalaattia tuomaan makua ja ravinteita. 
  6. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä sileäksi. Tarvittaessa lisää keitinvettä. 
  7. Laita annosten päälle Rouskuvaa Silmusalaattia tuomaan proteiinia ja rakennetta. Lisää myös paahdettuja kurpitsansiemeniä, ja pirskottele päälle kurpitsansiemenöljyä. 
  8. Tarjoile tuoreen leivän kanssa, jonka päälle voit laittaa hummusta ja raikasta Silmusalaattia. 
FacebooktwitterFacebooktwitter