Silmusalaatti resepti - Katkarapusalaatti

Katkarapusalaatti

Ainekset

Marinadi

  • ½ kpl sitruuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ kpl chili
  • 1 tl tuoretta inkivääriä
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 1 kpl kevätsipulin varsi
  • ½ tl suolaa

Salaatti

  • ½ rs Alfalfa Silmusalaatti
  • ½ rs Tulinen Silmusalaatti
  • ½ rs Rouskuva Silmusalaatti
  • 180 g katkarapuja
  • 1 kpl avokado
  • ½ kpl cantaloupe-melonia
  • 1 rs miniluumutomaatteja

Valmistus

  1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta siivilässä. 
  2. Tee katkaravuille marinadi: sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, chili, valkosipuli, inkivääri ja kevätsipuli keskenään. 
  3. Lisää hyvin valutetut katkaravut marinadiin, sekoita ja laita jääkaappiin tekeytymään. 
  4. Halkaise ja viipaloi avokado, kuutioi cantaloupe ja puolita miniluumutomaatit. 
  5. Levitä lautaselle reilusti Alfalfa Silmusalaattia, tai jos kaipaat pientä potkua, Tulista Silmusalaattia. Voit myös käyttää molempia. 
  6. Lisää cantaloupe, kirsikkatomaatit, avokado ja Rouskuva Silmusalaatti. 
  7. Lisää annoksen päälle marinoidut katkaravut, ja pirskottele päälle vielä hieman marinadia. Koristele lehtipersiljalla. 
FacebooktwitterFacebooktwitter