Silmusalaatti resepti - Keväinen kvinoasalaatti

Keväinen kvinoasalaatti

Ainekset

  • 2dl kvinoaa
  • 6 dl vettä
  • 1 rs Alfalfa tai Parsakaali Silmusalaattia
  • 1 iso avokado
  • 1 iso appelsiini
  • 200 g keltaisia kirsikkatomaatteja
  • 150 g tummia viinirypäleitä
  • 150 g Manchego-juustoa
  • 3-4 oksaa tuoretta oreganoa

Vinegrette

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Valmistus

Tarjoile kevään värit salaatissa!  Tämä kaunis salaatti ilostuttaa vaikkapa pääsiäispöydässä.

Se kuinka ainekset on paloiteltu vaikuttaa salaatin ilmeeseen: voit asetella ainekset modernisti sektoreittain, kuten kuvassa, tai pilkkoa ainekset pienemmiksi paloiksi ja sekoittaa kaikki ainesosat keskenään perinteisempään tyyliin. Voit myös leikitellä viipaleiden muodoilla käyttäen pieniä leivontamuotteja – vain mielikuvitus on rajana!

 

Valmista ensin Vinegrette-kastike:

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa oliiviöljyä lukuunottamatta. Lisää öljy hitaasti seokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes öljy on sekoittunut muiden ainesten joukkoon tasaisesti. Laita kastike sivuun odottamaan. 

 

Salaatin valmistus: 

  1. Keitä kvinoa. Laita vesi kattilaan ja lisää joukkoon huuhdottu  kvinoa ja ripaus suolaa. Keitä miedolla lämmöllä 25 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Nosta sivuun jäähtymään. 
  2. Viipaloi avokado ja appelsiini, leikaten ensin appelsiinin kalvot pois. Puolita kirsikkatomaatit. Huuhtele rypäleet ja halutessasi puolita ne.
  3. Leikkaa manchego-juusto haluamasi muotoisiksi paloiksi.
  4. Laita salaattikulhoon ensin kvinoa ja Silmusalaatti-versot ja asettele päälle viipaloidut avokado, appelsiini, kirsikkatomaatit, Manchego-juusto ja ja rypäleet. 
  5. Koristele tuoreella oreganolla.
  6. Pirskottele päälle vinegrettea. 
  7. Tarjoile keväisissä tunnelmissa. 

 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter