Valmistus
Kukkafocaccia on pöydän näyttävä keskipiste. Leivän pintaan voi kasviksista koota erilaisia kuvioita, kuten kukkia – vain mielikuvitus on rajana! Reseptimme leivän pintaan koristeltiin maisema parsoista, varsiparsakaaleista, kukkakaaleista, tomaateista ja Rouskuvasta Silmusalaatista. Vinkki: geometrisiä kuvioita saat muodostettua Rouskuvan Silmusalaatin herneillä.
Focaccian voi tarjota sellaisenaan tai silmu-peston kera, ohjeen löydät täältä: silmusalaatti.fi/resepti/silmu-pesto
Kukkafocaccian valmistus:
- Sekoita hiiva ja vesi keskenään. Sekoita joukkoon jauhot ja vaivaa koneessa tai käsin 5 minuuttia.
- Laita taikinan päälle liina ja anna levätä 10 minuuttia. Valmistele tällä välin kasvikset.
- Lisää taikinan joukkoon suola ja vaivaa 5 minuuttia.
- Leivo taikina uunin kestävään, oliiviöljyllä voideltuun vuokaan ja painele pestyt vihannekset ja Rouskuva Silmusalaatti leivän pintaan haluamaksesi asetelmaksi.
- Anna kohota vedottomassa paikassa noin 30 – 45 minuuttia. Lämmitä uuni 250 asteiseksi.
- Tällä välin voit valmistaa silmu-peston. Resepti löytyy täältä: Silmu-pesto
- Pistele kohonneen leivän pintaan haarukalla reikiä. Sivele leipä oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
- Paista leipää uunissa ensin 3 minuuttia ja heitä uunin pohjalle pari desiä vettä. Paista vielä pari minuuttia ja heitä taas vettä.
- Laske uunin lämpö 190 asteeseen ja paista 20 minuuttia. Ota leipä irti vuoasta ja paista vielä 5 minuuttia ritilällä.
- Otettuasi leivän uunista voitele se oliiviöljyllä ja tarjoa sellaisenaan tai silmu-peston kera.
Silmu-pestoa kukkafocaccian kera