Silmusalaatti resepti - Kukkafocaccia ja silmu-pesto

Kukkafocaccia ja silmu-pesto

Ainekset

Focaccia

  • 4,5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 20g hiivaa (alle puolikas pala)
  • 7,5 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl speltti- tai grahamjauhoja
  • 20 g (reilu rkl) jauhettua merisuolaa
  • sormisuolaa pinnalle
  • n. 1,5 dl oliiviöljyä

Koristeluun

  • 4 tankoparsaa
  • 4 vartta kukkakaalia
  • 4 vartta broccoliinia eli varsiparsakaalia
  • 12 kpl kirsikkatomaatteja
  • ½ rasiallista Rouskuvaa Silmusalaattia

Valmistus

Kukkafocaccia on pöydän näyttävä keskipiste. Leivän pintaan voi kasviksista koota erilaisia kuvioita, kuten kukkia – vain mielikuvitus on rajana! Reseptimme leivän pintaan koristeltiin maisema parsoista, varsiparsakaaleista, kukkakaaleista, tomaateista ja Rouskuvasta Silmusalaatista. Vinkki: geometrisiä kuvioita saat muodostettua Rouskuvan Silmusalaatin herneillä.

Focaccian voi tarjota sellaisenaan tai silmu-peston kera, ohjeen löydät täältä: silmusalaatti.fi/resepti/silmu-pesto

Kukkafocaccian valmistus:

  1. Sekoita hiiva ja vesi keskenään. Sekoita joukkoon jauhot ja vaivaa koneessa tai käsin 5 minuuttia.
  2. Laita taikinan päälle liina ja anna levätä 10 minuuttia. Valmistele tällä välin kasvikset.
  3. Lisää taikinan joukkoon suola ja vaivaa 5 minuuttia.
  4. Leivo taikina uunin kestävään, oliiviöljyllä voideltuun vuokaan ja painele pestyt vihannekset ja Rouskuva Silmusalaatti leivän pintaan haluamaksesi asetelmaksi.
  5. Anna kohota vedottomassa paikassa noin 30 – 45 minuuttia. Lämmitä uuni 250 asteiseksi.
  6. Tällä välin voit valmistaa silmu-peston. Resepti löytyy täältä: Silmu-pesto
  7. Pistele kohonneen leivän pintaan haarukalla reikiä. Sivele leipä oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
  8. Paista leipää uunissa ensin 3 minuuttia ja heitä uunin pohjalle pari desiä vettä. Paista vielä pari minuuttia ja heitä taas vettä.
  9. Laske uunin lämpö 190 asteeseen ja paista 20 minuuttia. Ota leipä irti vuoasta ja paista vielä 5 minuuttia ritilällä.
  10. Otettuasi leivän uunista voitele se oliiviöljyllä ja tarjoa sellaisenaan tai silmu-peston kera.

 

silmu-pestoa kukkafocaccian kanssa tarjoiltuna

Silmu-pestoa kukkafocaccian kera

FacebooktwitterFacebooktwitter