Silmusalaatti resepti - Kurkku-versokeitto

Kurkku-versokeitto

Ainekset

Keitto

  • 3 kpl kurkkuja paloiteltuna
  • 1 rasia Alfalfa Silmusalaattia
  • 2 kpl ruukkubasilikaa
  • 1 kpl sipuli hienonnettuna
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuina
  • chiliä
  • Herbamare-yrttisuolaa
  • oliiviöljyä
  • vettä

Lisäksi

  • ranskankermaa tai vegaanista kaurafraichea
  • Silmusalaattia koristeluun

Valmistus

Tämä vehreä keitto sopii kesäisiin päiviin upeasti. Voit tarjota keiton joko lämpimänä tai kylmänä! 

Voit käyttää joko tuore- tai avomaankurkkua saatavuuden mukaan. 

 

1. Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä kattilassa.
2. Lisää paloiteltu kurkku, ja kaada päälle vettä niin, että kasvikset peittyvät juuri ja juuri.
3. Mausta kuivatuilla chilihiutaleitta ja Herbamare-yrttisuolalla. Keitä muutaman minuutin ajan.
4. Lisää rasiallinen Silmusalaattia ja saksilla silputut basilikat. Kiehauta.
5. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella sileäksi, ja tarkista maku.
6. Tarjoile ranskankerman kera.

Vinkki: Proteiinia annokseen saat ripottelemalla valmiin keiton päälle Rouskuvaa Silmusalaattia krutonkien tapaan.  Voit käyttää Alfalfa Silmusalaatin sijasta myös Tulista Silmusalaattia, mikäli haluat keittoon hieman enemmän kipakkaa makua. 

FacebooktwitterFacebooktwitter