Silmusalaatti resepti - Latva-artisokkaa rapujen tapaan

Latva-artisokkaa rapujen tapaan

Ainekset

Keitetyt latva-artisokat

  • 4 kpl latva-artisokkia
  • 1 kpl sitruuna
  • vettä
  • suolaa

Silmu-aioli

  • ½ rasiallista Parsakaali Silmusalaattia
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 kpl luomu kananmuna
  • 1 kpl limemehu
  • 1 rkl dijon sinappia
  • 3 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja pippuria myllystä

Valmistus

Tässä oivallinen ja juhlava vaihtoehto rapujuhlien tarjottavaksi! Sopii etenkin vegaaneille ja kasvissyöjille, mutta miksipä ei kuka tahansa voisi kokeilla kasvisversiota keitetyistä ravuista. 

Annos kootaan keitetystä artisokasta ja silmu-aiolista. 

 

Artisokkien valmistus: 

  1. Poista artisokista sitkeä varsi.
  2. Keitä latva-artisokkia suolalla maustetussa vedessä noin 30 – 40 minuuttia koosta riippuen. 
  3. Tarjoile silmu-aiolin kera. 

 

Silmu-aiolin valmistus: 

  1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki ainekset kapeaan korkeaan astiaan, esimerkiksi sauvasekoittimen korkeaan kulhoon.
  2. Valmista aioli sauvasekoittimella niin, että aloitat soseuttamisen astian pohjalta ja nostat sauvasekoitinta toistuvasti hitaasti ylös, kunnes kastike on tasaista. 

Voit valmistaa aiolin vegaanisena versiona maustamalla esim. Hellmans’s vegaanisen valmismajoneesin limellä ja valkosipulilla ja surauttamalla maustetun majoneesin ja Silmusalaatin nopeasti sauvasekoittimella tasaiseksi.

 

 

Kuinka syödä keitettyä artisokkaa: 

Syö artisokka irrottamalla lehdet yksi kerrallaan, dippaa silmu-aioliin ja nautiskele sormin hampaiden välistä vetäen. Lehdistä syödään pieni pehmeä ns. kantaosa.  Varaa viereen astia lehtien koville osille. Lopulta lautasellasi on herkullinen artisokansydän. Nyhtäise siitä parta irti ja nautiskele herkkupala viimeiseksi veitsellä ja haarukalla.

 

 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter