Keitetyt latva-artisokat
Silmu-aioli
Tässä oivallinen ja juhlava vaihtoehto rapujuhlien tarjottavaksi! Sopii etenkin vegaaneille ja kasvissyöjille, mutta miksipä ei kuka tahansa voisi kokeilla kasvisversiota keitetyistä ravuista.
Annos kootaan keitetystä artisokasta ja silmu-aiolista.
Artisokkien valmistus:
Silmu-aiolin valmistus:
Voit valmistaa aiolin vegaanisena versiona maustamalla esim. Hellmans’s vegaanisen valmismajoneesin limellä ja valkosipulilla ja surauttamalla maustetun majoneesin ja Silmusalaatin nopeasti sauvasekoittimella tasaiseksi.
Kuinka syödä keitettyä artisokkaa:
Syö artisokka irrottamalla lehdet yksi kerrallaan, dippaa silmu-aioliin ja nautiskele sormin hampaiden välistä vetäen. Lehdistä syödään pieni pehmeä ns. kantaosa. Varaa viereen astia lehtien koville osille. Lopulta lautasellasi on herkullinen artisokansydän. Nyhtäise siitä parta irti ja nautiskele herkkupala viimeiseksi veitsellä ja haarukalla.