Silmusalaatti resepti - Leipäjuustosalaatti

Leipäjuustosalaatti

Ainekset

  • 1 rasia Alfalfa Silmusalaatti
  • ½ rasiaa Rouskuva Silmusalaatti
  • 2 kpl omenaa (kotimaista jos saatavilla)
  • 300 g leipäjuustoa
  • 4 siivua ruisleipää
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • öljyä

Puolukkakastike

  • 1 dl puolukoita
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistus

Leipäjuustosalaatti valmistuu valtaosin suomalaisista raaka-aineista, ja sen hapan ja makea makumaailma vievät herkuttelijan kielen mennessään!

 

  1. Valmista puolukkakastike salaatille. Sulata pakastepuolukoita hetki, ja lisää veri, sokeri, sekä öljy ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria. 
  2. Kuutioi ruisleipä ja paista kuutiot rapeiksi tilkassa öljyä pilkotun valkosipulinkynnen kanssa. 
  3. Kuutioi leipäjuusto ja omena sopivan kokoisiksi suupaloiksi. 
  4. Levitä rasiallinen Alfalfa Silmusalaattia tarjoilukulhon pohjalle. 
  5. Lisää omenat, paistetut ruisleipäkrutongit, leipäjuustokuutiot ja Rouskuva Silmusalaatti. Koristele halutessasi puolukoilla. 
  6. Tarjoile puolukkakastike omasta kulhosta. 
FacebooktwitterFacebooktwitter