Silmusalaatti resepti - Lempeän vihreä Silmusalaatti-pasta

Lempeän vihreä Silmusalaatti-pasta

Ainekset

Pasta

  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl auringonkukkaöljyä
  • 4 dl kauramaitoa
  • 2 tl currya
  • ¼ tl suolaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 ras Parsakaali Silmusalaattia
  • 400 g täysjyväspagettia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 100 g juustoa, esim. Västerbotten

Valmistus

Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipulia kattilassa hiljaisella tulella 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon curry ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kauramaito ja kiehauta. Laita kastike blenderiin ja lisää joukkoon puolet Parsakaali Silmusalaatista, suola ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi ja kaada takaisin kattilaan odottamaan.

Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa sillä välin kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Lämmitä kastike varovasti ja kun spagetti on valmis, sekoita keskenään kesäkurpitsasuikaleet, loput Parsakaali Silmusalaatista, spagetti ja kastike.

Tarjoa spagetti esimerkiksi Västerbotten juuston kera.

FacebooktwitterFacebooktwitter