Silmusalaatti resepti - Loimulohifileetä, rouskuvia pikkelivihanneksia ja Parsakaali Silmusalaattia

Loimulohifileetä, rouskuvia pikkelivihanneksia ja Parsakaali Silmusalaattia

Ainekset

  • loimutettua lohifileetä annospaloina

Pikkelöidyt vihannekset

  • 1 rasia Rouskuvaa Silmusalaattia
  • 1 kpl porkkana
  • 1 kpl palsternakka
  • 1 kpl varsisellerin varsi
  • timjamin oksia
  • kuivattuja chilihiutaleita
  • suolaa
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa

Lisukesalaatti

  • 1 rasia Parsakaali Silmusalaattia
  • oliiviöljyä
  • sitruunamehua

Valmistus

Tämä annos rakentuu loimulohen ympärille. Hanki siis sopivan kokoinen pala loimutettua lohifilettä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää savustettua tai paistettua lohta.

 

Valmista ensin rouskuvat pikkelivihannekset

1. Paloittele kuorittu porkkana ja palsternakka, sekä varsiselleri reiluiksi paloiksi ja sekoita Rouskuvan Silmusalaatin kanssa.
2. Kiehauta vesi, etikka ja mausteet, ja kaada vihannesten päälle.
3. Anna jäähtyä, ja siirrä jääkaappiin maustumaan ainakin kahdeksi tunniksi.

 

Annoksen kokoaminen

1. Aseta loimulohifileepala lautaselle.
2. Annostele pikkelivihannekset reikäkauhalla lohipalan viereen.
3. Laita lautaselle reilu tupsu Parsakaali Silmusalaattia, ja pirskottele oliiviöljyä ja sitruunamehua päälle.
4. Nauti monipuolinen ja värikäs annos hyvässä seurassa! 

FacebooktwitterFacebooktwitter