Silmusalaatti resepti - Maukas Feta-tomaatti-pasta

Maukas Feta-tomaatti-pasta

Ainekset

  • 4 dl pennepastaa
  • 5 dl vettä pastan keittämiseen
  • 150 g fetaa kuutioituna
  • 100 g kirsikkatomaatteja pilkottuina, punaisia ja keltaisia
  • 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 50 g parmesania
  • 4 rkl Rouskuvaa Silmusalaattia
  • ½ chili pilkottuna
  • tuoretta rosmariinia
  • tuoreita basilikanlehtiä
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistus

Maukas pasta maistuu aina! Reseptissämme kohtaavat klassikkomaut – feta, tomaatti ja basilika. Annoksesta löytyy tuhdisti proteiinia fetan ja Rouskuvan Silmusalaatin muodossa. Kaiken muun, paitsi pastan keittämisen, voit tehdä yhdessä kattilassa tai korkeareunaisella pannulla. 

Valmistus: 

  1. Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Paahda pastan keittyessä Rouskuvaa Silmusalaattia pannulla tai kattilassa tilkassa öljyä koko ajan sekoittaen n. 3 – 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta paahdettu Rouskuva sivuun odottamaan. 
  3. Paista hienonnettu valkosipuli ja chili kattilassa öljyssä kunnes ne saavat aavistuksen väriä. Lisää pasta ja jatka paistamista vielä noin 2 minuuttia.
  4. Lisää joukkoon pilkottu tomaatti ja kuutioitu feta. Silppua joukkoon hieman tuoretta rosmariinia. Sekoita joukkoon paahdettu Rouskuva Silmusalaatti. Jatka paistamista sekoittaen n. minuutti. 
  5. Nostele valmis pasta lautasille. Raasta päälle parmesania ja koristele annokset tuoreella rosmariinilla ja basilikalla. 

 

Tämä herkullinen pasta maistuu niin yksin kuin kaksinkin nautittuna, esimerkiksi treffiruokana! 😉 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter