Ladataan...
Silmusalaatti resepti - Keväistä kalaa Silmupeston ja parsan kanssa

Keväistä kalaa Silmupeston ja parsan kanssa

Ainekset

Silmupesto

  • 3/4 rs Parsakaali Silmusalaattia⁠
  • 1 ruukku basilikan lehtiä⁠
  • 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä⁠
  • 2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna⁠
  • 1 dl öljyä⁠
  • ½ dl raastettua parmesaania⁠
  • 1 sitruunan mehu⁠
  • ½ tl suolaa⁠

Paistettu kala neljälle

  • 800 g nahattomia kuha- tai ahvenfileitä⁠
  • 1 dl karkeita ruisjauhoja⁠
  • 2 rkl voita⁠
  • suolaa ja valkopippuria⁠

Lisäksi

  • 1 puntti vihreää parsaa⁠
  • suolaa⁠
  • ¼ rs Parsakaali Silmusalaattia⁠
  • tai muuta Silmusalaattia makusi mukaan

Valmistus

Tämän reseptin loi Satokausikalenteri yhdistäen sesongin kalaa keitetyn vihreän parsan ja raikkaan silmupeston kanssa. Resepti sopii loistavasti osaksi pääsiäisen herkkuja, mutta voit toki herkutella tällä annoksella koko kevään ajan! 

Valmista ensin Silmupesto. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita pestoksi. Tarkista maku ja laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi.⁠

Jos käytät kuhafileitä, leikkaa ne kahteen osaan. Pyörittele kalat ruisjauhoissa ja paista ne molemmin puolin kullanruskeiksi voissa. Mausta suolalla ja valkopippurilla.⁠

Leikkaa parsoista puisevat tyvet pois ja kuori parsat kevyesti. Laita paistinpannu noin puolilleen vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta vesi suolalla. Keitä parsoja noin kolme minuuttia.⁠

Asettele parsat ja paistetut kalat lautaselle. Tarjoile Silmupeston kanssa ja koristele annokset lopulla Silmusalaatilla.  Voit tarjoilla lisäkkeenä esimerkiksi keitettyjä perunoita tai muusia.⁠

Iloista pääsiäistä!

FacebooktwitterFacebooktwitter