Paistettu riisi
Lisäksi
Paistettu riisi on ns. terveellisempi lohturuoka, joka maistuu rentoina koti-iltoina, joko oman perheen kesken tai ystävien kanssa nautittuna. Kimchi sekoitetaan joukkoon vasta aivan lopuksi, jotta hyvää tekevät maitohappobakteerit säilyttävät tehonsa. Voit myös säästää osan Rouskuvasta Silmusalaatista ja ripotella sitä annosten päälle, jolloin idätettyjen herneiden ja linssien hyvät entsyymit säilyvät. Tässä reseptissä Rouskuvaa paistetaan kevyesti, jolloin siitä tulee ihanan rapsakkaa ja maukasta.
Valmistus:
1. Keitä riisi kypsäksi. Halutessasi voit maustaa keitinveden liemikuutiolla. Se tuo lisää makua lopputulokseen.
2. Sulata 2 rkl voita kuumalla pannulla. Lisää kananmunat ja kypsennä kevyesti. Nosta kananmunat syrjään ja pyyhkäise pannu puhtaaksi.
3. Lisää pannulle 2 rkl voita. Paista sipuleita, inkivääriä ja porkkanaa muutama minuutti. Sipulin pitäisi muuttua läpikuultaviksi ja porkkanoiden pysyä melko napakoina.
4. Lisää pannuun Rouskuva Silmusalaatti, kypsennä kevyesti käännellen pari minuuttia. Nosta sivuun.
5. Nosta pannun lämpöä ja lisää pannuun riisi ja 1 rkl voita. Anna paistua muutaman minuutin ajan. Maun kannalta on olennaista, että riisi paistuu eikä vain lämpene. Mausta riisi soijalla ja lisää muut ainekset takaisin pannulle. Anna lämmetä vielä minuutin verran.
6. Viimeistele seesamiöljyllä, limemehulla ja hienonnetulla korianterilla. Sekoita lopuksi puolikas purkki kimchistä riisin joukkoon.
7. Koristele Tulisella Silmusalaatilla ja halutessasi vielä kimchillä.
Reseptissämme on käytetty Rasilaisen kimchiä. Lue lisää kimchistä.