Silmusalaatti resepti - Paistettua tofua ja varhaiskaali-versosalaattia

Paistettua tofua ja varhaiskaali-versosalaattia

Ainekset

Paistettu Tofu

  • 1 300 g pkt marinoitua tofua, esim. Jalotofu kylmäsavu
  • soijakastiketta
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • pieni pala inkivääriä
  • öljyä
  • sitruunamehua

Varhaiskaali-versosalaatti

  • 300 g varhaiskaalia ohueksi suikaloituna
  • 1/2 rasiaa Tulista Silmusalaattia
  • 2 kpl kevätsipulia varsineen ohueksi viipaloituna
  • 2 rkl tummia seesaminsiemeniä paahdettuina
  • 2 rkl paahdettua seesamöljyä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria rouhittuna

Valmistus

Paistettu tofu valmistuu joko kesäisesti grillissä tai pannulla mihin vuodenaikaan vain. Reseptissämme on käytetty kotimaista Jalotofua, mutta voit toki käyttää mitä vain kiinteää valmiiksi marinoitua tofua. 

 

1. Ota tofu pois pakkauksestaan ja kääri se väljästi puhtaan ja kuivan keittiöliinan sisään. Laita paketti lautaselle, aseta kevyt paino päälle ja     laita jääkaappiin noin tunniksi. Näin saat poistettua tofusta ylimääräisen nesteen, ja paistotulos on erinomainen.                                                 2. Sekoita seesamöljystä, riisiviinietikasta ja seesaminsiemenistä kastike ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Nostele varhaiskaalisuikaleet, kevätsipuliviipaleet ja Silmusalaatti kevyesti sekaisin.
4. Sekoita kastike salaatin joukkoon, ja laita jääkaappiin maustumaan tofun paistamisen ajaksi.
5. Leikkaa painon alla vetäytynyt tofu ohuehkoiksi viipaleiksi.
6. Kuumenna öljy pannulla, ja lisää pannulle tofuviipaleet, valkosipulinkynnet ja inkiväärinpala.
7. Paistettuasi tofuviipaleisiin kauniin paistopinnan molemmin puolin, kaada pannulle tilkka soijakastiketta ja tiraus sitruunamehua ja kääntele tofuviipaleet pannulla hellästi.
8. Tarjoile varhaiskaali-versosalaatinsalaatin kera. Jos haluat annoksesta ruokaisamman, voit tarjota myös keitettyjä perunoita. 

 

Vinkki: Jos käytät varhaiskaalin asemesta ”vanhaa” kaalia, kannattaa kaaliviipaleet sujauttaa elintarvikemuovipussiin, ja nuijia kevyesti kaulimella tai lihanuijalla ennen salaatiksi valmistamista. Näin kaalista tulee mehevämpää. 

FacebooktwitterFacebooktwitter