Silmusalaatti resepti - Pippurinen punajuurisosekeitto

Pippurinen punajuurisosekeitto

Ainekset

  • 400 g punajuuria kuorittuna ja paloiteltuna
  • 1 kpl punasipuli kuorittuna ja paloiteltuna
  • 8 dl kasvislientä
  • 1 rasiallinen Tulista Silmusalaattia
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 100 g Aura-juustomurua tai vegaanista juustoa, homejuusto- tai feta-tyylistä
  • 1/2 rasiallista Rouskuvaa Silmusalaattia

Valmistus

Keitto lämmittää talvella! Valmista helppo sosekeitto punajuurista ja Tulisesta Silmusalaatista. Voit myös tehdä pikaversion käyttämällä valmista punajuurisosetta, jolloin keitto valmistuu kymmenessä minuutissa. 

Keiton päälle ripotellaan Rouskuvaa Silmusalaattia krutonkien tapaan tuomaan ruokaisuutta ja ja proteiinia. Lisäksi makua keittoon tuo Aura-juusto. Vegaaniseen versioon käytetään tietysti vegaanista homejuusto- tai fetatyyppistä vegejuustoa. 

 

Valmistus: 

  1. Keitä paloiteltuja punajuuria, sipulia ja kasvislinetä kattilassa n. 30 minuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä. 
  2. Lisää joukkoon Tulinen Silmusalaatti ja soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. 
  3. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  4. Nostele keitto lautasille.
  5. Ripottele päälle Aura-juustoa ja Rouskuvaa Silmusalaattia. 
  6. Herkuttele syksyn ja talven makuja!

 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter