Valmistus
Nämä suupalat maistuvat niin vegaaneille kuin sekaaneille! Ne sopivat oivallisesti niin joulupöytään kuin muihinkin juhliin.
Valmista ensin porkkala eli kylmäsavustettu porkkana. Huomioithan, että marinointi kestää vähintään n. vuorokauden.
- Huuhtele ja kuivaa porkkanat, älä kuori. Peitä uunivuoan pohja suolalla. Asettele porkkanat vuokaan niin, että ne peittyvät kauttaaltaan suolalla.
- Kypsennä porkkanoita 200-asteisessa uunissa reilu tunti.
- Kuori jäähtyneet porkkanat. Viipaloi porkkanat pitkiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä tai juustohöylällä.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään. Aseta porkkanaviipaleet astiaan ja nostele marinadi peittämään porkkanat. Anna porkkanoiden marinoitua suljetussa astiassa vähintään yön yli tai jopa 2 vuorokautta. Mitä pidempään annat porkkanoiden marinoitua, sitä vahvempi maku on. Porkkalan marinointiin sopii esimerksi Poppamiehen Liquid smoke Hickory.
Kokoa ruisnappi-cocktailpalat.
- Voitele napit runsaasti levitteellä.
- Nostele päälle reilut tupsut Silmusalaattia – käytä makusi mukaan joko Alfalfaa tai Parsakaali Silmusalaattia.
- Asettele jokaiselle napille viipale porkkalaa ja halutessasi koristele tillillä.
- Nauti!
Kurkkaa vastaava reseptimme lohella valmistettuna: lohi-ruisnapit-versoilla

