Silmusalaatti resepti - Porkkala-ruisnapit

Porkkala-ruisnapit

Ainekset

Porkkala

  • 4 porkkanaa, n. 450g
  • 600g karkeaa merisuolaa (tarve astian mukaan)
  • n. 1tl nestemäistä savuaromia, esimerkiksi Poppamiehen Hickory
  • 1tlvalkoviinietikkaa
  • 1rkl rypsiöljyä

Ruisnapit

  • ½- 1 pussia Ruisnappeja makusi mukaan
  • 1 rs mietoa levitettä, esim. Oatlyn PåMackan
  • Alfalfa tai Parsakaali Silmusalaattia
  • tilliä koristeluun

Valmistus

Nämä suupalat maistuvat niin vegaaneille kuin sekaaneille!  Ne sopivat oivallisesti niin joulupöytään kuin muihinkin juhliin.

 

Valmista ensin porkkala eli kylmäsavustettu porkkana. Huomioithan, että marinointi kestää vähintään n. vuorokauden. 

  1. Huuhtele ja kuivaa porkkanat, älä kuori. Peitä uunivuoan pohja suolalla. Asettele porkkanat vuokaan niin, että ne peittyvät kauttaaltaan suolalla.
  2. Kypsennä porkkanoita 200-asteisessa uunissa reilu tunti.
  3. Kuori jäähtyneet porkkanat.  Viipaloi porkkanat pitkiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä tai juustohöylällä.
  4. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Aseta porkkanaviipaleet astiaan ja nostele marinadi peittämään porkkanat. Anna porkkanoiden marinoitua suljetussa astiassa vähintään yön yli tai jopa 2 vuorokautta. Mitä pidempään annat porkkanoiden marinoitua, sitä vahvempi maku on. Porkkalan marinointiin sopii esimerksi Poppamiehen Liquid smoke Hickory

 

Kokoa ruisnappi-cocktailpalat.

  1. Voitele napit runsaasti levitteellä.
  2. Nostele päälle reilut tupsut Silmusalaattia – käytä makusi mukaan joko Alfalfaa tai Parsakaali Silmusalaattia.
  3. Asettele jokaiselle napille viipale porkkalaa ja halutessasi koristele tillillä. 
  4. Nauti! 

 

Kurkkaa vastaava reseptimme lohella valmistettuna: lohi-ruisnapit-versoilla

 

FacebooktwitterFacebooktwitter