Silmusalaatti resepti - Poronfileetä, karpaloita ja maa-artisokkapyreetä

Poronfileetä, karpaloita ja maa-artisokkapyreetä

Ainekset

Poronfilee

  • 600g poron ulkofilettä tai paahtopaistia
  • oksa rosmariinia
  • 40g voita
  • suolaa ja pippuria myllystä maun mukaan

Maa-artisokkapyree

  • Maa-artisokkapyree
  • 400g maa-artisokkaa hyvin pestynä ja kuorineen
  • 2dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria myllystä maun mukaan

Kastike

  • 100g karpaloita (pakaste)
  • 2dl demi-glace -kastikepohjaa
  • 2rkl balsamiviinietikkaa
  • ½ rasiallista Ruoskuva Silmusalaattia (jätä hieman koristeluun)

Lisäksi

  • Alfalfa Silmusalaattia

Valmistus

Tämä juhlava resepti sopii niin talven juhlahetkiin kuin joulupöytäänkin. 

Reseptin keskiössä on kotimainen poro, jonka kanssa tarjoillaan maa-artisokkapyreen ja kastikkeen kera. Pyree sopii moneen muuhunkin, erinomaisesti myös kasvisaterioiden kera.

 

Tee ensin pyree. 

  1. Paahda maa-artisokkia 200-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan. 
  2. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon paahdetut pilkotut artisokat. Kiehauta.
  3.  Soseuta pyree blenderissä tai sauvasekoittimella, mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. 

 

Paista sitten poronlihat. 

  1. Kuumenna voi pannulla ja lisää joukkoon rosmariini. paista poronfileetä 3 minuuttia per puoli.  Jos käytät paahtopaistia, paista 5 minuuttia per puoli.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. 

 

Valmista kastike kruunaamaan annokset. 

  1. Kuumenna kattila kuumaksi ja kiehauta balsamiviinietikka. 
  2. Lisää demi-glace -kastikepohja ja karpalot. Kiehauta. 
  3. Lisää lopuksi Rouskuvaa Silmusalaattia ja sekoita. 

 

Viipaloi poronfileet leikaten vastasyyhyn, asettele viipaleet lautasille, nosta viereen keko maa-artisokkapyreetä ja valuta kastiketta poron päälle. Lisää viereen hieman Alfalfa Silmusalaattia. Koristele annokset Rouskuvalla Silmusalaatilla.  Nauti juhlavasti hyvässä seurassa! 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter