Silmusalaatti resepti - Rouhea grillisalaatti

Rouhea grillisalaatti

Ainekset

grillisalaatti

  • 1 rasiallinen Alfalfa Silmusalaattia
  • 1 kpl pieni varhaiskaali
  • 1 kpl kesäkurpitsaa siivuina
  • 4 kpl kananmuna
  • 200 g savukylkeä siivuina
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Rouskuva vinegretti -kastike

  • ½ rasiallista Rouskuvaa Silmusalaattia
  • 1 kpl punainen paprika
  • 1 tl savupaprikajauhe
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistus

Kesällä maistuu raikas salaatti, johon lisätään grillattuja kasviksia, ja savukylkeä. 

Tee ensin vinegretti-kastike: 

Pilko paprika pieniksi kuutioita. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua vähintään tunnin ajan. Voit myös tehdä vinegretin valmiiksi jo edellisenä päivänä.

 

Grillisalaatin valmistus: 

  1. Kuumenna grilli miltei täydelle teholle. 
  2. Keitä kanamunia 8 minuuttia, anna jäähtyä ja puolita.
  3. Siivuta kesäkurpitsa ja leikkaa varhaiskaali muutamaan osioon. Mausta kasvikset öljyllä, suolalla ja pippurilla. 
  4. Grillaa kasviksia ja savukylkiviipaleita muutaman minuutin ajan molemmin puolin. 
  5. Kokoa salaatti laittamalla Alfalfa Silmusalaattia pohjalle, nostele muut ainekset päälle ja viimeistele annokset vinegretillä. 
FacebooktwitterFacebooktwitter