Silmusalaatti resepti - Rouskuva juures-fetapelti Silmusalaatti-tzatsikin kera

Rouskuva juures-fetapelti Silmusalaatti-tzatsikin kera

Ainekset

Juures-fetapelti

  • 600 g juureksia (esim. keltajuurta, porkkanaa ja juuripersiljaa)
  • 1 punasipuli
  • 200 g feta-juustoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 rs Rouskuvaa Silmusalaattia

Silmusalaatti-tzatsiki

  • 4 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rs Parsakaali Silmusalaattia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistus

Ihanan täyteläinen juures-fetapelti sopii upeasti talviseksi ruoaksi. Tzatsiki-kastike täydentää kokonaisuutta ja saa ekstraraikkautta versoista.

Juures-fetapelti:

  1. Kuori juurekset ja leikkaa ne reiluiksi suupaloiksi. Kuori ja lohko punasipuli.
  2. Levitä juurekset ja punasipulit leivinpaperin päälle uunipellille yhdessä feta-juuston kanssa.
  3. Lorauta öljy kasvisten ja juuston päälle ja mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla oreganolla.
  4. Paahda juures-fetapeltiä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat napakan kypsiä.
  5. Sekoita Rouskuva Silmusalaatti juuresten joukkoon, nosta uunin lämpö 225 asteeseen ja paahda vielä 5 minuuttia.

 

Silmusalaatti-tzatziki:
1. Mittaa jogurtti kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se jogurtin joukkoon yhdessä sitruunan mehun kanssa.

2.  Sekoita joukkoon reilu puolet Parsakaali Silmusalaatista ja mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

3. Tarjoile loput Silmusalaatista erikseen juures-fetapellin ja tzatzikin kanssa.

 

Tarjoile juures-fetapelti silmusalaatti-tzatzikin kanssa hyvässä seurassa nauttien. 

VINKKI! Jos tzatzikia jää yli, se säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja maistuu monien ruokien lisukkeena.

Herkullisen reseptin on luonut Satokausikalenterin poppoo.  Lisää herkullisia reseptejä löydät täältä: https://satokausi.fi/silmusalaatti-reseptit/

FacebooktwitterFacebooktwitter