Silmusalaatti resepti - Rouskuva kurpitsakeitto

Rouskuva kurpitsakeitto

Ainekset

3-4 annosta

  • 1 rs Rouskuva Silmusalaatti
  • 600 g kurpitsaa
  • 300 g bataattia
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 kpl punainen chili
  • 1 kpl kasvisliemikuutio
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • kurpitsansiemenöljyä
  • tuoretta leipää

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet lusikalla. Siement voi halutessaan pestä ja paahta kuivalla pannulla lisäkkeeksi. 
  2. Kuori ja leikkaa kurpitsa ja bataatti pienehköiksi kuutioiksi. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi, kuori valkosipulinkynnet. Halkaise chili ja poista siemenet. Levitä kurpitsat, bataatit, sipulit ja chili uunipellille, lisää oliiviöljyä ja sekoita. Paahda uunissa 25-30 minuuttia kunnes kurpitsat ovat pehmenneet. 
  3. Laita paahtuneet kasvikset kattilaan, ja lisää kasvisliemi 4-6 dl (määrä riippuen siitä kuinka juoksevaa keitosta haluat) ja keitä 5 minuuttia. Tetsaa vielä kasvisten pehmeys haarukalla. Soseuta keitto sauvasekoittimille ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. 
  4. Lisää annoksen päälle reilusti Rouskuvaa Silmusalaattia ja kurpitsansiemenöljyä. Tarjoile tuoreen leivän kanssa. 
FacebooktwitterFacebooktwitter