Valmistus
Mikä voisi olla syksyllä parempaa kuin sesongin metsänantimista valmistettu sienipiiras! Reseptin voit valmistaa joko kanttarelleista tai tateista. Täytteeseen rapsakkuutta ja proteiinia tuo Rouskuva Silmusalaatti.
Valmistus:
- Sulata piiirakkataikina. Laita uuni lämpiämään 200℃ asteeseen.
- Asettele taikina voideltuun piirasvuokaan. Paista pelkkää taikinaa uunissa 10 minuutin ajan.
- Hienonna sienet ja sipulit.
- Sulata voi pannulla ja lisää sekaan yrtit jättäen puumaiset varret pois. Lisää pannulle sipulit ja hauduta muutaman minuutin ajan. Paista sitten myös sienet ja odota, että ylimääräiset nesteet haihtuvat pannulta.
- Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää täyte paistetun piirakkapohjan päälle ja paista vielä 15 minuutin ajan, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin kullan ruskea.
Tarjoile sienipiiras maustetun Silmusalaatin ja puolukoiden kera.