Silmusalaatti resepti - Rouskuva Perunasalaatti ja nakkeja vapuksi

Rouskuva Perunasalaatti ja nakkeja vapuksi

Ainekset

Resepti neljälle

  • Nakkeja, makusi mukaan
  • valitse perinteinen, mausteinen tai vegenakki (esim. Bon Soya)

Rouskuva Perunasalaatti

  • 500 g kiinteitä perunoita
  • 1/2 kurkku
  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl maustekurkkuja
  • 2 dl majoneesia
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rasia Rouskuvaa Silmusalaattia
  • 1 rasia Alfalfa tai Tulista Silmusalaattia
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • mustapippuria rouhittuna
  • Herbamare-yrttisuolaa

Valmistus

1. Ota lasillinen vappusimaa.
2. Keitä perunat kuorineen juuri ja juuri kypsiksi, ja jäähdytä jääkaappikylmiksi.
3. Perunoiden kypsyessä ja jäähtyessä valmista perunasalaatin kastike: Kuutioi sipuli, kurkku sekä maustekurkku hyvin pieniksi kuutioiksi (brunoise). Purista kurkku- ja maustekurkkikuutioista neste pois. Sekoita kuutiot, majoneesi, kermaviili sekä sinappi, ja mausta yrttisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
4. Ota toinen lasillinen vappusimaa.
5. Kuori jäähtyneet perunat, ja viipaloi ronskin kokoisiksi viipaleiksi.
6. Yhdistä perunaviipaleet ja puoli rasiallista Rouskuvaa Silmusalaattia kastikkeeseen, ja sekoita hellästi.
7. Paista, grillaa tai keitä nakit parahultaisiksi, ja tarjoile rouskuvan perunasalaatin ja Alfalfa/Tulisen Silmusalaatin kera. Koristele Rouskuvasta poimimillasi idätetyillä herneillä sekä hienonnetulla persiljalla. Ruokajuomaksi tarjoile tietenkin lisää vappusimaa!

FacebooktwitterFacebooktwitter