Silmusalaatti resepti - Rouskuva Ratatouille

Rouskuva Ratatouille

Ainekset

Ratatouille

  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 pieni vihreä kesäkurpitsa
  • 1 pieni keltainen kesäkurpitsa
  • 2 yksikyntistä valkosipulia
  • 3 salotisipulia
  • puolikas munakoiso
  • 6 luumutomaattia
  • ½ sitruunan mehu
  • 1,5 dl hyvää oliiviöljyä
  • 2 laakerinlehteä
  • kourallinen basilikaa ja lehtipersiljaa hienonnettuna
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • 1 rasia Rouskuvaa Silmusalaattia

Valmistus

Lämmitä uuni 130-asteiseksi. Kuori ja leikkaa valkosipulit kahtia, poista itu keskeltä. Kuori sipulit. Leikkaa vihannekset peukalon pään kokoisiksi kuutioiksi, poista siemenet ja laita vihannekset erilleen odottamaan.

Kuumenna paistinpannulla puolet oliiviöljystä ja lisää joukkoon toinen valkosipulin kynsi. Lisää pannulle ensin sipulikuutiot ja kuullota 5 minuuttia. Lisää pannulle paprikakuutiot ja kuullota pari minuuttia lisää. Kippaa aineet uunivuokaan. Puhdista pannu ja lisää pannulle loput oliiviöljy ja valkosipuli. Lisää joukkoon munakoiso palat ja paista 5 minuuttia. Lisää joukkoon kurpitsanpalat ja paista 2 minuuttia lisää. Kippaa uunivuokaan. Lisää uunivuokaan tomaattikuutiot ja mausta suolalla. Lisää joukkoon vielä laakerinlehdet ja hauduta uunissa noin 45 minuuttia, riippuen astian laakeudesta. Poista laakerinlehdet ja valkosipulin kynnet. Kruunaa ratatouille Rouskuvalla Silmusalaatilla, runsailla yrteillä, pippurilla ja sitruunamehulla.
 
Nauti sellaisenaan kuumana, huoneenlämpöisenä, kylmänä, riisin kera, leivän päällä, lisukkeeksi…

FacebooktwitterFacebooktwitter