Silmusalaatti resepti - Rouskuva rosolli

Rouskuva rosolli

Ainekset

  • 4 kpl porkkanaa
  • 4 kpl punajuurta
  • 2 kpl maustekurkkua
  • 1 kpl omena
  • 1 kpl punasipuli
  • puolikas kurkku
  • 1 rasia Rouskuvaa Silmusalaattia
  • Herbamare-yrttisuolaa
  • Alfalfa Silmusalaattia tarjoiluun

Valmistus

Rouskuva rosolli on raikas ja kevyempi versio perinteisestä rosollista tuoden tuhtiin joulupöytään ihanan raikkaan twistin. 
 
 
1. Keitä porkkanat ja punajuuret hieman pehmeiksi. Kuori jäähtyneet juurekset.
2. Kuutioi punasipuli, omena, kurkku, maustekurkut, porkkanat ja punajuuret pieniksi kuutioiksi.
Huom! Kuutioidessasi kurkun sekä maustekurkut laita kuutiot ensin tiheävekkoiseen siivilään, jolloin ylimääräinen neste valuu pois. Ennen yhdistämistä muihin raaka-aineisiin purista kurkku- ja maustekurkkukuutioista vielä nestettä pois. 
3. Yhdistä kaikki raaka-aineet, mausta Herbamarella ja nostele sekaisin.
Jos valmistat rosollin hyvissä ajoin ennen tarjoilua, säilytä rosolli jääkaapissa sekoittamatta, ja mausta ja nostele se sekaisin vasta tarjolle pantaessa. 
4. Koristele rosolli ripottelemalla hieman Rouskuvaa annoksen päälle ja halutessasi asettele reunoille tupsullisia Alfalfa Silmusalaattia.
 
Herkullista joulua!
FacebooktwitterFacebooktwitter