Silmusalaatti resepti - Rouskuva Sipulikeitto

Rouskuva Sipulikeitto

Ainekset

Sipulikeitto

  • 4 kpl salottisipulia
  • 4 kpl keltasipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 100 g voita
  • 2 kpl tähtianis
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1,5 l liha-, kana- tai kasvislientä
  • 2 tl merisuolaa
  • 5 oksaa tuoretta timjamia
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rasia Rouskuvaa Silmusalaattia
  • (4 cl konjakkia)

Lisäksi

  • 6 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
  • 120 g raastettua gruyére-juustoa
  • ¼ rasiallista Parsakaali tai Alfalfa Silmusalaattia

Valmistus

Syksyisiin iltoihin sopii ihanasti sipulikeitto, jonka päälle ripotellaan Rouskuvaa Silmusalaattia krutonkien tapaan tuomaan suutuntumaa ja myös proteiinia. Lisukkeiksi valmistuvat juustokuorrutteiset leivät, joita raikastavat vihreät versot. 

 

Keiton valmistus: 

  1. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Poista valkosipulista vihreä keskiosa. Leikkaa sipulit ensin halki ja sitten uudestaan halki ja vielä tasakokoisiksi siivuiksi. Hienonna valkosipulin kynnet. 
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja valkosipuli. Laita tähtianikset maustepussiin tai voit myös myöhemmin noukkia ne pois sipulien seasta. Lisää mausteet sipulien joukkoon. 
  3. Kuullota sipuleita pitkään miedolla lämmöllä n.25 – 30 min välillä sekoittaen, kunnes ne ovat karamelisoituneet kullankeltaiseksi.
  4. Lisää joukkoon valkoviini ja keitä se kasaan. Lisää joukkoon kasvisliemi ja hauduta ilman kantta vähintään tunti niin, että keiton pinta juuri ja juuri väreilee. Lisää joukkoon timjamin oksat ja hauduta vielä 10 min. Poista mausteet ja timjamin oksat keitosta ja mausta tarvittaessa suolalla. 
  5. Halutessasi ylevöitä keitto sekoittamalla sekaan konjakkia. 
  6. Ripottele annosten pinnalle Rouskuvaa Silmusalaattia krutonkien tapaan ja rouhi päälle mustapippuria.

Valmista leivät keiton lisukkeiksi:

  1. Lämmitä uunin grillivastus 250℃ -asteeseen. 
  2. Leikkaa leipäviipaleet puolikkaiksi. Paahda leivät ensin rapeiksi ilman juustoa. Vahdi, etteivät leivät pala. 
  3.  Raasta pinnalle juustoa ja paahda, kunnes juusto on kauniin värinen. 
  4. Lisää raikkaita versoja leipäviipaleiden päälle.

Nauti hyvässä seurassa tunnelmallisessa kynttilänvalossa! 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter