Valmistus
Rouskuva Silmusalaatti tuo mukavan rapsakkaa suutuntumaa juuresranskalaisiin. Ranskalaiset maistuvat tietenkin niin kasvisruoan kuin lihankin kaverina. Tässä reseptimme myös pihvin paistamiseen.
Juuresranskalaisten valmistus:
- Pese ja kuori juurekset. Huuhtele ja kuivaa talouspaperilla.
- Pilko juurekset terävällä veitsellä noin sentin paksuisiksi tikuiksi.
- Siirrä juurekset kulhoon,lisää oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Nostele juurekset uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunin keskitasolla 200 ℃-asteessa n. 20 – 30 minuuttia, juuresten paksuudesta riippuen.
- Kääntele juureksia kerran paahtamisen puolivälissä.
- Kun juurekset ovat kypsiä, sekoita Rouskuva Silmusalaatti joukkoon, nosta uunin lämpö 225 ℃- asteeseen ja paahda vielä 5 minuuttia.
Sisäfilepihvin paistaminen:
- Ota pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista, mielellään tuntia ennen.
- Kuivaa lihan pinta ja hiero molemmin puolin suolaa ja pippuria.
- Kuumenna pannulla öljyä. Nosta pihvit pannulle ja paista kuumalla pannulla noin 2,5 minuuttia per puoli. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä.
- Anna pihvin vetäytyä foliossa noin kymmenen minuuttia paistamisen jälkeen.
Kokoa annos nostelemalla lautaselle juuresranskalaiset, lisää kylkeen reilu annos Silmusalaatti-versoja ja rucolaa. Nosta pihvi ranskalaisten päälle ja koristele annos tuoreella rosmariinin oksalla.