Silmusalaatti resepti - Rouskuvat juuresranskalaiset ja sisäfilepihvi

Rouskuvat juuresranskalaiset ja sisäfilepihvi

Ainekset

  • 150 g naudan sisäfileetä / 1 hlö
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • öljyä tai voita paistamiseen

Rouskuvat juuresranskalaiset

  • 1 iso bataatti
  • 2 - 3 palsternakkaa
  • 2 - 4 porkkanaa
  • ½ - 1 rasiallista Rouskuvaa Silmusalaattia
  • ½ rasiallista Alfalfa tai Tulista Silmusalaattia
  • 50 g rucolaa, huuhdeltuna ja valutettuna
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • oliiviöljyä
  • oksa tuoretta rosmariinia

Valmistus

Rouskuva Silmusalaatti tuo mukavan rapsakkaa suutuntumaa juuresranskalaisiin. Ranskalaiset maistuvat tietenkin niin kasvisruoan kuin lihankin kaverina. Tässä reseptimme myös pihvin paistamiseen. 

 

Juuresranskalaisten valmistus: 

  1. Pese ja kuori juurekset. Huuhtele ja kuivaa talouspaperilla.
  2. Pilko juurekset terävällä veitsellä noin sentin paksuisiksi tikuiksi.
  3. Siirrä juurekset kulhoon,lisää oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Nostele juurekset uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunin keskitasolla 200 ℃-asteessa n. 20 – 30 minuuttia, juuresten paksuudesta riippuen.
  5. Kääntele juureksia kerran paahtamisen puolivälissä. 
  6. Kun juurekset ovat kypsiä, sekoita Rouskuva Silmusalaatti joukkoon, nosta uunin lämpö 225  ℃- asteeseen ja paahda vielä 5 minuuttia.

 

Sisäfilepihvin paistaminen: 

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista, mielellään tuntia ennen.
  2. Kuivaa lihan pinta ja hiero molemmin puolin suolaa ja pippuria.
  3. Kuumenna pannulla öljyä. Nosta pihvit pannulle ja paista kuumalla pannulla noin 2,5 minuuttia per puoli. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä. 
  4. Anna pihvin vetäytyä foliossa noin kymmenen minuuttia paistamisen jälkeen.

 

Kokoa annos nostelemalla lautaselle juuresranskalaiset, lisää kylkeen reilu annos Silmusalaatti-versoja ja rucolaa. Nosta pihvi ranskalaisten päälle ja koristele annos tuoreella rosmariinin oksalla. 

 

 

 

FacebooktwitterFacebooktwitter