Rouskuvat uunijuurekset ja fetadippi
Ainekset
- 1 rs Rouskuva Silmusalaatti
- 1 rs Alfalfa Silmusalaatti
- 300 g porkkanaa
- 300 g palsternakkaa
- 300 g punajuurta
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- tuoretta rosmariinia ja timjamia
- Fetadippi:
- 100g fetajuustoa
- 150 g ranskankermaa
- 1 tl piparjuuritahnaa
- 1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ripaus suolaa ja pippuria
Valmistus
- Aloita pesemällä ja pilkkomalla juurekset.
- Levitä paloitellut juurekset uunipellille, ja mausta öljyllä, suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä.
- Paahda juureksia uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia.
- Lisää Rouskuva Silmusalaatti viimeiseksi 5 minuutiksi paahtumaan juuresten sekaan.
- Juuresten kypsyessä valmista fetadippi: murskaa feta pieniksi murusiksi, ja sekoita tahnaksi ranskankerman, ruohosipulin, piparjuuritahnan, valkosipulin kanssa, ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile juurekset fetadipin ja Alfalfa Silmusalaatin kanssa.