Silmusalaatti resepti - Rouskuvat uunijuurekset ja fetadippi

Rouskuvat uunijuurekset ja fetadippi

Ainekset

  • 1 rs Rouskuva Silmusalaatti
  • 1 rs Alfalfa Silmusalaatti
  • 300 g porkkanaa
  • 300 g palsternakkaa
  • 300 g punajuurta
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • tuoretta rosmariinia ja timjamia
  • Fetadippi:
  • 100g fetajuustoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • 1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • ripaus suolaa ja pippuria

Valmistus

  1. Aloita pesemällä ja pilkkomalla juurekset.
  2. Levitä paloitellut juurekset uunipellille, ja mausta öljyllä, suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä. 
  3. Paahda juureksia uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia. 
  4. Lisää Rouskuva Silmusalaatti viimeiseksi 5 minuutiksi paahtumaan juuresten sekaan. 
  5. Juuresten kypsyessä valmista fetadippi: murskaa feta pieniksi murusiksi, ja sekoita tahnaksi ranskankerman, ruohosipulin, piparjuuritahnan, valkosipulin kanssa, ja mausta suolalla ja pippurilla. 
  6. Tarjoile juurekset fetadipin ja Alfalfa Silmusalaatin kanssa. 
FacebooktwitterFacebooktwitter