Silmusalaatti resepti - Silmu-pesto

Silmu-pesto

Ainekset

  • 1 rasiallinen Parsakaali tai Alfalfa Silmusalaattia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä⁠
  • 2 kpl valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna⁠
  • 1,5 dl oliiviöljyä⁠
  • ½ dl raastettua parmesaania⁠ tai vegaanista juustoa
  • puolikkaan sitruunan mehu⁠
  • ½ tl suolaa⁠

Valmistus

Vehreän vihreä silmu-pesto on helppo ja nopea valmistaa. Tuoreella itsetehdyllä pestolla kruunaat monet annokset. 

Voit tarjota silmu-pestoa esimerkiksi kukkafocaccian kera. Resepti täällä: Kukkafocaccia Rouskuvalla Silmusalaatilla

Valmistus:

  1. Paahda ensin auringonkukansiemenet: Lisää kuumalle pannulle pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja siemenet, sekoita koko ajan ja nosta pois liedeltä, kun auringonkukansiemenet saavat kullakeltaisen värin. Anna jäähtyä.
  2. kuori ja pilko valkosipulit, purista sitruunan mehu. 
  3. Sekoita kaikki ainekset pestoksi sauvasekoittimella tai morttelissa. 

Vegaanisen peston saat korvaamalla parmesaanin vegaanisella juustolla tai jättämällä juuston kokonaan pois. 

 

silmu-pestoa kukkafocaccian kanssa tarjoiltuna

Silmu-pestoa kukkafocaccian kera

FacebooktwitterFacebooktwitter