Silmusalaatti resepti - Silmupesto ja mozzarella-crostinit

Silmupesto ja mozzarella-crostinit

Ainekset

Silmupesto

  • 1 rasia Alfalfa Silmusalaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 dl auringonkukkaöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Mozzarella-crostinit

  • patonkia
  • hyvälaatuista oliiviöljyä
  • mozzarellaa

Valmistus

Paahda valkosipulia pannulla öljyssä keskilämmöllä ja lisää joukkoon auringonkukan siemenet. Paahda muutama minuutti kunnes siemenet ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä ja sekoita Silmusalaatin kanssa tehosekoittimessa tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pesto sopii pastalle, leivälle, dipiksi jne. Tarjoa esim. mozzarella-crostinien kera.

Mozzarella-crostinit
Leikkaa patonki siivuiksi ja paahda niitä pannulla öljyssä kauniin värisiksi molemmilta puolilta. Voit lisätä pannulle pilkottua valkosipulia ennen patonkeja. Lado päälle mozzrellaa ja Silmu-pestoa sekä suolaa ja pippuria myllystä.
FacebooktwitterFacebooktwitter