Silmusalaatti resepti - Silmusalaatti-herneletut savukalan ja fenkolin kera

Silmusalaatti-herneletut savukalan ja fenkolin kera

Ainekset

Silmusalaatti-herneletut, 8 lettua

  • 3 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 2 dl pakasteherneitä sulatettuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ¾ rs Alfalfa tai Parsakaali Silmusalaattia
  • ½ dl sulatettua voita
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • ½ tl suolaa
  • paistamiseen voita tai margariinia

Lisäksi

  • 1 pienehkö fenkoli
  • 300 g lämminsavulohta
  • 3 dl turkkilaista jogurttia
  • ¾ tl suolaa
  • ¼ rs Alfalfa tai Parsakaali Silmusalaattia
  • sitruunalohkoja

Valmistus

Tämä maukas resepti on Satokausikalenterilaisten käsialaa, ja aivan hurmaava! 

Valmista ensin letut:

  1. Riko kananmunat tehosekoittimeen ja lisää maito sekä sulatetut pakasteherneet. Surauttele sileäksi.
  2. Siirrä seos kulhoon. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, Silmusalaatti, sulatettu voi ja raastettu sitruunan kuori. Mausta suolalla.
  3. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
  4. Paista pieniksi letuiksi tai isoiksi ohukaisiksi voin tai margariinin avulla.

Lisäkkeet:

  1. Huuhtele fenkoli ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandoliinin tai veitsen avulla.
  2. Laita siivut jääkylmään veteen noin puoleksi tunniksi, jotta ne rapeutuvat. Valuta hyvin.
  3. Revi lämminsavulohi sormin suupalan kokoisiksi paloiksi.
  4. Mausta jogurtti suolalla.

Tarjoile lettujen kanssa lämminsavulohta, fenkolia, jogurttia ja Alfalfa Silmusalaattia sekä sitruunalohkoja. Nauti talvisena herkkuna hyvässä seurassa. 

Satokausikalenterin artikkeli Silmusalaattiherkuista löytyy https://satokausi.fi/silmusalaatti-reseptit/

FacebooktwitterFacebooktwitter