Valmistus
Tämä maukas resepti on Satokausikalenterilaisten käsialaa, ja aivan hurmaava!
Valmista ensin letut:
- Riko kananmunat tehosekoittimeen ja lisää maito sekä sulatetut pakasteherneet. Surauttele sileäksi.
- Siirrä seos kulhoon. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, Silmusalaatti, sulatettu voi ja raastettu sitruunan kuori. Mausta suolalla.
- Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Paista pieniksi letuiksi tai isoiksi ohukaisiksi voin tai margariinin avulla.
Lisäkkeet:
- Huuhtele fenkoli ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandoliinin tai veitsen avulla.
- Laita siivut jääkylmään veteen noin puoleksi tunniksi, jotta ne rapeutuvat. Valuta hyvin.
- Revi lämminsavulohi sormin suupalan kokoisiksi paloiksi.
- Mausta jogurtti suolalla.
Tarjoile lettujen kanssa lämminsavulohta, fenkolia, jogurttia ja Alfalfa Silmusalaattia sekä sitruunalohkoja. Nauti talvisena herkkuna hyvässä seurassa.
Satokausikalenterin artikkeli Silmusalaattiherkuista löytyy https://satokausi.fi/silmusalaatti-reseptit/