Ladataan...
Silmusalaatti resepti - Silmusalaatti-mustikkajäätelö

Silmusalaatti-mustikkajäätelö

Ainekset

  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl maitojauhetta
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 20 g Rouskuvaa silmusalaattia ( Herneen ja vihreän -ja punaisenlinssin ituja )
  • 20 g Alfalfa silmusalaattia ( Punaapilan ja Sinimailasen versoja )
  • 50 g kuivattua mustikkaa

Valmistus

Kokkaava isi -blogin ohjeella Silmusalaatti sopii myös jäätelöön!

Hienonna kuivatut mustikat sekä silmusalaatin versot tehosekoittimella karkeaksi massaksi. Kaada massa talouspaperin päälle, niin että ylimääräinen neste irtoaa. Sekoita maitojauhe maidon joukkoon, hyvin sekoittaen. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi, sekä lisää joukkoon tomusokeri. Lisää vaahdon joukkoon myös glukoosisiirappi, maitoseos sekä vaniljajauhe. Vatkaa seosta voimakkaasti noin 30 sekunnin ajan. Lisää joukkoon verso-mustikkamassa ja sekoita vielä tasaiseksi.

Kaada seos noin 1 l kokoiseen vuokaan ja laita pakkaseen jähmettymään muutamasta tunnista yön yli.

Kun haluat nauttia jäätelön, ota se muutamaa tuntia ennen huoneenlämpöön pehmentymään. Tarjoa jäätelö haluamasi oliiviöljyn kanssa tai ihan sellaisenaan.

Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus