Chilimajoneesi
Päälle
Käsi ylös, jos sinäkin rakastat sushia? Tai vaikka et niin rakastaisikaan, uskallan väittää, että pidät silti tästä reseptistä.
1. Huuhtele riisiä ensin siivilässä niin kauan että vesi on kirkasta. Lisää vettä kattilaan noin 4 desiä. Anna kiehua kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Anna hautua kannen alla 20 minuuttia. Älä avaa kattilan kantta missään vaiheessa. Riisin valmistaminen on tärkein työvaihe! Liian kypsä riisi pilaa ruoan.
2. Viipaloi retiisit, kurkku, avokado, punakaali, chili ja kevätsipuli.
3. Valmista majoneesi sekoittamalla valmiiseen majoneesiin chilijauhe ja seesamiöljy. Jos teet majoneesin itse, laita kaikki aineet reseptissä olevassa järjestyksessä korkeaan ja kapeaan astiaan. Laita sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Nosta käynnissä olevaa terää hitaasti ylöspäin. Majoneesi on sekunneissa valmis.
4. Sekoita sushietikka riisille eli sekoita keskenään riisiviinietikka, sokeri ja suola. Sekoita sushietikka riisiin puuhaarukalla kevyesti käännellen.
5. Leikkaa lohi noin peukalon levyisiksi, puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Grillaa lohisiivuja yhdeltä puolelta kaasupolttimella niin että pinta on hieman grillaantunut. Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, kuumenna pannu kuumaksi ja käytä lohisiivuja nopeasti kuivalla pannulla niin että yhdelle puolelle tulee grillaantunut pinta. Ripottele lohen päälle sormisuolaa.
7. Kokoa sushi bowl. Laita pohjalle riisiä. Asettele vihannesviipaleet ja Silmusalaatti kulhon reunoille. Kokoa lohisiivut keskelle kulhoa. Koristele kulho chilimajoneesilla, seesaminsiemenillä, kevätsipulilla, korianterilla ja chilillä. Annostele ponzu-kastiketta joko suoraan kulhoon ja soijakippoon.
Reseptin on suunnitellut Inka Ikonen. Alkuperäinen postaus: https://inka-i.com/2019/05/23/sushi-bowl-eli-sushikulho/